EUR: 365,72 Ft
CHF: 346,15 Ft
2020. április 05., vasárnap
Vince

Egyéb XVIII.kerület XX.kerület

Kibővítették és korszerűsítették a betegfelvételi központot

A fenntartótól, az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól (ÁEEK) kapott 25,4 millió forint támogatásból, valamint az intézmény saját bevételeiből és alapítványi hozzájárulásból bővítette és korszerűsítette a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház a betegfelvételi központját.

Dr. Ralovich Zsolt főigazgató személyesen tesztelte a

A betegfelvételi és betegirányítási feladatokat ellátó központ helyiségeiben az év minden napján 24 órában folyik a munka, és naponta mintegy ezer beteg kórházi felvétele történik innen. Ezért is jó hír a környékbeli kerületekben élőknek, hogy októbertől korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket − írta közleményében az intézmény.


Korszerűbb munkakörülményeket teremtettek

Az október eleji átadóünnepségen elhangzott, hogy a 2007-ben kialakított fekvő- és járóbeteg-felvételi központ bővítése és korszerűsítése a betegforgalom időközben bekövetkezett növekedése miatt vált szükségessé. A főépület és a D épület közötti szabad tér mintegy 72 négyzetméteres beépítésével több mint kétszeresére nőtt a betegfogadásra alkalmas terület. Az intézményben napközben mintegy kilencszáz beteg felvételét végzik el, a nap végéig pedig további száz-százötvenen érkeznek a központba.

Gyakran százan is várnak a betegfelvételre (fotók: Jahn Ferenc kórház)

A bővítés és korszerűsítés során megvalósult fejlesztések révén a központ ma már több irányból közelíthető meg. Szétválasztották a fekvő- és a járóbetegek felvételét. Sok esetben egyszerre száz beteg is várakozik felvételre, és a most kialakított helyiségben az ambuláns vizsgálatra érkező betegeket három felvételi ablaknál is tudják fogadni. Két ponton a fekvőbetegellátó osztály beutaltjait regisztrálják, valamint a mentővel érkezők felvételét is elkülönítetten kezelik, így a sürgős esetekben érkezők és a mentősök várakozási ideje is csökkenhet. Ugyancsak a szolgáltatás javítását szolgálja két érintőképernyős beteghívó készülék szolgálatba állítása és két LCD sorszámkijelző elhelyezése, amivel a várakozási időt csökkentették. Az eredeti betegfelvételi helyiséget is felújították, és növelték a várakozók részére elhelyezett padok számát. A váróhelyiségekben korszerű LED-es világításra álltak át, és a várakozók komfortérzetének növelésére hűtő-fűtő klímákat szereltek fel. A gyorsabb és biztonságosabb munkavégzés érdekében új, nagyobb teljesítményű számítógépeket állítottak rendszerbe.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.