EUR: 330,33 Ft
CHF: 300,54 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

Kiderül! Tényleg megáldotta a pápa ezeket az ékszereket?

Miután több jelzés is érkezett a Gazdasági Versenyhivatalhoz egy ékszereket árusító műsor kapcsán, a GHV eljárást indított az Ékszer Tv című műsor miatt.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a több televíziós csatornán is sugárzott Ékszer Tv című műsor értékesítési módszerei miatt , mert valószínűsíthető , hogy ezek sértett ék a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát – áll a hivatal honlapján.


A közleményből kiderül, több jelzés érkezett a Versenyhivatalhoz a műsorral kapcsolatban , amelyek értékelése után a hatóság versenyfelügyeleti eljárást indított az üzemeltető Emporia Style Kft. – vel szemben.

A GVH az eljárás keretében megvizsgálja, hogy a vállalkozás valóban értékesítette-e a reklámozott ékszereket az eredetiként feltüntetett áron – akár korábban, akár a műsort követően – vagy a kedvezményesnek hirdetett árakkal csak a vásárlókat kívánta vásárlásra ösztönözni. Vizsgálják azt is, hogy  a bemutatott termékek rendelkeznek-e a megjelölt tulajdonságokkal (pl. „ a Pápa áldásával ” ) .

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar nemzetpolitika sikeres éveket tudhat maga mögött

  A magyar nemzetpolitika sikeres éveket tudhat maga mögött

  Sok sikert és eredményt ért el a magyar nemzetpolitika a határon túli nemzetrészekkel együttműködve az elmúlt években – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a felvidéki Nagymegyeren, ahol előadást tartott a Pro Civis társulás által idén már kilencedik éve megrendezett Önkormányzati Szabadegyetemen.

 • Motoros halt meg az M5-ös autópályán

  Motoros halt meg az M5-ös autópályán

  Meghalt egy motoros, amikor összeütközött egy autóval az az M5-ös autópályán Csengele közelében pénteken délután, a sztráda Röszke felé vezető oldalát lezárták – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

 • Átadták az Oroszlány és Tatabánya közötti kerékpárutat

  Átadták az Oroszlány és Tatabánya közötti kerékpárutat

  Átadták pénteken azt az 1,2 milliárd forintos beruházással megépült 13 kilométeres kerékpárutat, amely Kecskéden és Környén át összeköti Oroszlányt és Tatabányát, valamint lehetőséget teremt a majki kamalduli kolostor elérésére is.