EUR: 359,81 Ft
CHF: 339,81 Ft
2020. március 31., kedd
Árpád

Belföld

Kiderül! Tényleg megáldotta a pápa ezeket az ékszereket?

Miután több jelzés is érkezett a Gazdasági Versenyhivatalhoz egy ékszereket árusító műsor kapcsán, a GHV eljárást indított az Ékszer Tv című műsor miatt.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a több televíziós csatornán is sugárzott Ékszer Tv című műsor értékesítési módszerei miatt , mert valószínűsíthető , hogy ezek sértett ék a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát – áll a hivatal honlapján.


A közleményből kiderül, több jelzés érkezett a Versenyhivatalhoz a műsorral kapcsolatban , amelyek értékelése után a hatóság versenyfelügyeleti eljárást indított az üzemeltető Emporia Style Kft. – vel szemben.

A GVH az eljárás keretében megvizsgálja, hogy a vállalkozás valóban értékesítette-e a reklámozott ékszereket az eredetiként feltüntetett áron – akár korábban, akár a műsort követően – vagy a kedvezményesnek hirdetett árakkal csak a vásárlókat kívánta vásárlásra ösztönözni. Vizsgálják azt is, hogy  a bemutatott termékek rendelkeznek-e a megjelölt tulajdonságokkal (pl. „ a Pápa áldásával ” ) .

Kapcsolódó Cikkek