EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Belföld

Kiderült! Szilágyi György a riói olimpiára többmilliós ajándékutat fogadott el

Több millió forintot költhetett el a riói olimpián tíz napot töltő Szilágyi György, jobbikos képviselő – írja az Origo. A lap kiszámolta, hogy mennyit fizethetett a luxusútjáért a jobbikos politikus, miközben vagyonnyilatkozata szerint érdekes módon még ingatlana sincs.

Orbán Viktort támadta külföldi utazása miatt, miközben a kétszínű és álságos jobbikos politikus arról nem beszélt, hogy sokmilliós ajándékutat kapott a riói olimpiára. Az utat a Budapest 2024 kft. fizette. Az olimpiai összes rendezvényére egyébként VIP-belépőt is kapott. Szilágyi korábban arról vált híressé, hogy veréssel fenyegette meg Dömötör Csaba államtitkárt. A ’90-es években pedig közönséges futballhuligán volt – írja a portál.


A Jobbik képviselője Orbán Viktor utazásairól tett fel kérdést, miközben a 2016-os riói olimpián 10 napot töltött luxuskörülmények között úgy, hogy minden versenyre VIP-belépőt is kapott.

Szilágyi business osztályon repült és egy elegáns szállodában töltötte a legutóbbi nyári olimpia idejét. Az utat a Budapest 2024 kft. fizette. Az Origo megnézte, hogy mindez mennyibe is kerülhetett.


Rióba egy hónap múlva business osztályon oda-vissza 850 ezer forintért lehet eljutni. Mivel a riói olimpia idején ennél lényegesen drágábbak voltak a jegyek, ezért a 850 ezer forinthoz nyugodtan hozzáadhatunk 50-75 százalékot. Megnéztük azt is, hogy mennyiért lehet megszállni egy elegáns hotelben 10 napra a városban. Nagyjából 850 ezer és 1,2 millió forintot kell fizetni a luxusért. Ebben az esetben is igaz, hogy az olimpia idején ezek az árak legalább 50-75 százalékkal magasabbak voltak – ismerteti a portál.

Mindezek után pedig világosan kiderült, hogy a mások utazásán vernyákoló Szilágyi a riói olimpia idején minimum kétmillió forintot kellett, hogy fizessen a 10 napos luxusútjáért. Persze ez a kétmillió forint meglehetősen alábecslés, a valós ár 2,5-3 millió forint körül lehet. Abban az esetben, ha más is vele volt, akkor könnyen lehet, hogy 4-4,5 millió forintot fizetett. Minderről a kiruccanásról persze nem olvashattunk semmit Szilágyi vagyonnyilatkozatában – végezte el a számításokat az Origo.

A lap utánajárt annak is, hogy Szilágyi György mekkora vagyona volt az idei vagyon nyilatkozata alapján. Hamar kiderült, a riói luxusúton részt vevő Szilágyinak semmilyen ingatlana nincsen, csupán 6,2 millió forintnyi megtakarítása és 1 millió forintnyi követelése, valamint egy 2012-ben gyártott Volkswagen Passatja.

A lap teljes cikkében ismertetik, hogy a jobbikos képviselő korábban arról vált híressé, hogy veréssel fenyegette meg Dömötör Csaba államtitkárt. A ’90-es években pedig közönséges futballhuligán volt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek