EUR: 365,72 Ft
CHF: 346,15 Ft
2020. április 05., vasárnap
Vince

Egyéb Szekszárd

Kilenc életet mentettek

Az elmúlt hetekben szőlőszüretelők értesítették a Szekszárdi Kutyamenhely vezetőjét arról, hogy Bátaszék közelében, egy dombvidéki parcellán áldatlan állapotok között élnek jobb sorsra érdemes ebek. A menhely munkatársai a helyszínre siettek, ahol kilenc kutyát találtak, akik szemmel láthatóan napok óta nem kaptak vizet és élelmet. Közülük hét életveszélyes állapotban volt, kórosan lesoványodott, kiszáradt testüket bolhák és kullancsok lepték el, tájékoztatott Fiáth Szilvia, a Szekszárdi Kutyamenhely vezetője.

Az ebek tele voltak külső és belső élősködőkkel  Illusztráció: Máté Krisztián

– Az értesítést követően rögtön a helyszínre utaztunk, az volt a legfontosabb, hogy az ebeknek táplálékot és vizet vigyünk. A kutyák azonban nagyon rossz állapotban voltak, testük tele volt külső és belső élősködőkkel, még ma is egy-egy kutya életveszélyes állapotban van. Adtunk nekik rengeteg vitamint, immunerősítőt, antibiotikumokat, mindemellett naponta négy alkalommal különleges táplálékot is kapnak. Reményeink szerint talán sikerül mindegyik kutyát megmenteni. Az elhagyatottnak tűnő tanyáról, ahonnan az ebeket mentettük, utólag jelentkezett a tanya gazdája is, hogy szeretné visszakapni az állatokat, és jogi útra tereli az ügyet. Azt fontos elmondanom, hogy egyetlen egy kutya sem rendelkezik mikrochippel, ami igazolhatná, hogy kinek a tulajdona – részletezte Fiáth Szilvia.


Kiemelte, nem azért hozták el a kutyákat, mert a menhelyen nincs elég, hanem azért, mert úgy ítélték meg, hogy azonnali, életmentő beavatkozásra van szükség.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.