2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Sport

Kim Rasmussen a védekezést helyezte középpontba

A decemberi kontinenstornára készülő magyar női kézilabda válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen egy napra Érdre hívta a válogatott keret tagjait. Egy hónappal a Montenegróval vívott két összecsapás után és egy hónappal a Norvég Szövetség által szervezett Møbelringen Kupa kezdete előtt.

Kim Rasmussen nincs könnyű helyzetben, ha a válogatott tagjait szeretné közös felkészüléssel hangolni az Eb-re a BL sorozatok és a feszített hazai bajnokság közben. Ezért, ha csak egy napra is de Érdre hívta a csapatot, hogy a 2018. december 1-jén kezdődő Európa Bajnokság előtt ismét együtt legyenek a lányok. Mint ismeretes, utoljára szeptember végén Győrben egyhetes közös gyakorlás után két mérkőzést játszott a válogatott Montenegróval. Egyszer 4-gyel nyertünk, másnap ugyanennyivel kikaptunk. De a keret forgatása és a posztokra illeszthető játékosok megtalálása volt a felkészülési mérkőzések célja. A kapitány a tapasztalatok alapján nyilatkozatában ekkor kiemelte, már közel vagyunk a világ elithez.


A Magyar Női Kézilabda Válogatott kerete

Mint megtudtuk, az érdi edzésen most Kim Rasmussen a védekezést helyezte a középpontba. A tréningen kívül rövid videoelemzés fért még bele a délelőtti programba. Legközelebb novemberben találkozik újra a nemzeti csapat közvetlenül a norvég kupa előtt.

Oslóban a Møbelringen Kupán (november 22–25. között) már valóban a világ elitjével fog játszani a Rasmussen-csapat. A 2001 óta hagyományosan az Európa bajnokság előtt megrendezésre kerülő norvég kézilabda tornán a helyi szövetség igyekszik mindig három erős ellenfelet invitálni a hazai gárdának. Idén Magyarország mellett Franciaország és Dánia lesz ott vendégként. 2017-ben harmadikok lettünk ugyanezen a tornán a norvég és az orosz válogatott mögött, megelőzve Dél-Koreát.


December 1–16. között a franciaországi EB-n a magyar válogatott Hollandiával, Spanyolországgal és Horvátországgal került a ‘C’ csoportba és Montbéliardban fog kezdeni december 1-jén a hollandok ellen.

Kapcsolódó Cikkek