2018. november 18., vasárnap
Jenő

Sport

Kim Rasmussen a védekezést helyezte középpontba

A decemberi kontinenstornára készülő magyar női kézilabda válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen egy napra Érdre hívta a válogatott keret tagjait. Egy hónappal a Montenegróval vívott két összecsapás után és egy hónappal a Norvég Szövetség által szervezett Møbelringen Kupa kezdete előtt.

Kim Rasmussen nincs könnyű helyzetben, ha a válogatott tagjait szeretné közös felkészüléssel hangolni az Eb-re a BL sorozatok és a feszített hazai bajnokság közben. Ezért, ha csak egy napra is de Érdre hívta a csapatot, hogy a 2018. december 1-jén kezdődő Európa Bajnokság előtt ismét együtt legyenek a lányok. Mint ismeretes, utoljára szeptember végén Győrben egyhetes közös gyakorlás után két mérkőzést játszott a válogatott Montenegróval. Egyszer 4-gyel nyertünk, másnap ugyanennyivel kikaptunk. De a keret forgatása és a posztokra illeszthető játékosok megtalálása volt a felkészülési mérkőzések célja. A kapitány a tapasztalatok alapján nyilatkozatában ekkor kiemelte, már közel vagyunk a világ elithez.


A Magyar Női Kézilabda Válogatott kerete

Mint megtudtuk, az érdi edzésen most Kim Rasmussen a védekezést helyezte a középpontba. A tréningen kívül rövid videoelemzés fért még bele a délelőtti programba. Legközelebb novemberben találkozik újra a nemzeti csapat közvetlenül a norvég kupa előtt.

Oslóban a Møbelringen Kupán (november 22–25. között) már valóban a világ elitjével fog játszani a Rasmussen-csapat. A 2001 óta hagyományosan az Európa bajnokság előtt megrendezésre kerülő norvég kézilabda tornán a helyi szövetség igyekszik mindig három erős ellenfelet invitálni a hazai gárdának. Idén Magyarország mellett Franciaország és Dánia lesz ott vendégként. 2017-ben harmadikok lettünk ugyanezen a tornán a norvég és az orosz válogatott mögött, megelőzve Dél-Koreát.


December 1–16. között a franciaországi EB-n a magyar válogatott Hollandiával, Spanyolországgal és Horvátországgal került a ‘C’ csoportba és Montbéliardban fog kezdeni december 1-jén a hollandok ellen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.