EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 08., szombat
László

Extra

Király Linda: Szülei elvárásai okozták testképzavarát

Leplezetlen őszinteséggel mesélnek egymásról, az őket összekötő szeretetről, sikerről, kudarcról olykor nehéz terhekről és fájdalmakról a Király család tagjai a róluk szóló könyvükben. A Király család című írásból kiderül, hogy Linda úgy gondolja, testképzavaráról a szülei is tehetnek.

Fotó: Cser Dániel

Király Linda ma már úgy érzi, hogy végre kezdi megtalálni önmagát és sikerül hátrahagynia szorongó énjét. Ez azonban nem volt mindig így: tiniként rengeteget küzdött a beilleszkedéssel, súlyával és azzal a gondolattal, hogy bár szülei csak a legjobbat akarják neki, nem tud tökéletesen megfelelni. – Apu kemény ember, és nekem kőkemény elvárásoknak kellett megfelelnem, ami nem mindig
sikerült. (…) Anyuról hasonlókat mondhatok, ő is mindig a legjobbat akarta, de engesztelhetetlen volt velem, különösen, ha a súlyomról volt szó. Sok tüskét őriztem magamban emiatt. De legyünk igazságosak, ő hallotta meg azt is már kisgyerek koromban, hogy kristálytisztán visszaéneklem a magyar népdalokat – kezdte Linda, A Király család című könyv szüleiről szóló fejezetében. Az énekesnő állítása szerint mindig is szorongó típus volt, aki nem igazán illett be a sorba. Súlyproblémáit is arra vezeti vissza, hogy csak a külvilágot szerette volna távol tartani önmagától. Kamaszként szülei épp a súlya miatti bántásoktól szerették volna megóvni a maguk módján. – Elsősorban a súlyommal volt bajuk, ahogy ma is. Ha őszinte akarok lenni, szerintem mindhárom gyerek enyhe testképzavarát többek között az ő elvárásaik okozták. A apám például egy idő után úgy gondolta, elkezd engem terrorizálni: fogyjak már le! Egyik reggel például egy vödör hideg vízzel öntött nyakon: „hogy gyerünk kifelé az ágyból, futni!” (…) Bántott, persze. Meg a suliban is cikiztek, ahogy a kövér gyerekeket szokták – vallotta be az énekesnő a könyvben.


Linda édesanyja, Gabi azonban arról mesélt, lánya súlyproblémái azért alakulhattak ki, mert nem szereti magát eléggé. – Linda jó adagot örökölt a szorongásaimból. Például ott a folyamatos súlyingadozása, ami tulajdonképpen gyerekkora óta elkíséri. (…) Ezen egyébként időnként össze is vesztünk. Eredetileg éppen olyan törékeny alkatú nő, mint amilyen én vagyok, szoktam is neki mutogatni a csuklóját, milyen vékony. Hogy végre elhiggye! (…) Szerintem nagyon küzd magával, nekem úgy tűnik időnként, nem tanulta meg még szeretni azt a nőt, aki ő – mondta az édesanya.

Az énekesnő azonban manapság végre jól érzi magát a bőrében, akkor is, ha kicsivel többet nyom a mérleg, mint azt valójában szeretné. – (…) Természetesen nem igaz, hogy nem zavar. Szerencsére Zsombi naponta megerősít a szerelméről (…). Mára nem az a legfontosabb, hogy teljesen lefogyjak, csak az egészségem miatt tartanám fontosnak, hogy kicsit leadjak. (…) Sokkal fontosabb, hogy évek óta most először érzem magam lelkileg egyensúlyban. Az utolsó másfél-két évben jöttem rá, ki vagyok, mi vagyok, és mit akarok magammal kezdeni.


Fotó: Facebook

 

Kapcsolódó Cikkek