2018. november 16., péntek
Ödön

Külföld

Kisiklott egy vonat a marokkói főváros közelében, sokan meghaltak

Kisiklott kedden egy vonat a marokkói főváros, Rabat közelében, a balesetben legalább tíz ember meghalt, és mintegy kilencvenen megsérültek – írta Twitter-profilján a Sky News Arabíja pánarab televízió.

A hírügynökségek egymásnak ellentmondó adatokat közöltek az áldozatok számával kapcsolatosan. A Reuters hírügynökség egy meg nem nevezett marokkói vasúti tisztségviselőre hivatkozva legalább négy halottról és “több tucat” sérültről számolt be, míg az AFP francia hírügynökség a 2M nevű marokkói közszolgálati televízióra hivatkozva legalább hat halottról és 70 sérültről adott hírt.


Az AFP forrása szerint a mentőcsapatok megkezdték a holttestek elszállítását a helyszínről.

A helyi média szerint a baleset Kenítra és Szalé városok között történt, Szídi Buknadíl településnél.

Marokkói híroldalak korábban arról számoltak be, hogy két vonat összeütközött, de a Reuters hírügynökségnek megszólaló vasúti tisztviselő elmondta, hogy egy vonat siklott ki.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Lebegő piac

    A nap képe: Lebegő piac

    Színes hajókat erősítenek össze jó szorosan a dél-kalimantáni város, Lok Baintan úszó piacán. A Borneó szigetének indonéz részén található településen a legtöbben így árulják a kézzel szedett gyümölcsöket és zöldségeket.

  • Boltban árult körtében találtak egy varrótűt

    Boltban árult körtében találtak egy varrótűt

    Varrótűt találtak egy melbourne-i bevásárlóközpontban vett körtében néhány nappal az után, hogy bíróság elé állították a “gyümölcsterrorizmusként” elhíresült bűncselekmény-sorozat első feltételezett elkövetőjét.