EUR: 366,08 Ft
CHF: 345,57 Ft
2020. április 05., vasárnap
Vince

Külföld

Kiújult Juncker isiásza – Videó!

Ellopta a show-t Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a brüsszeli EU-csúcson: a háromnapos tanácskozás első estéjén ismét dülöngélve üdvözölte politikustársait. Emmanuel Macron francia elnököt még fejbe is verte.

A migráció és a brexit a legfontosabb témái a szerdán kezdődött háromnapos brüsszeli EU-csúcsnak, ahol Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének, úgy tűnik, újra kiújult az isiásza. Egy videófelvétel tanúsága szerint Angela Merkel német kancellár társaságában dülöngélve üdvözölte Emmanuel Macron francia elnököt, akit fejbe csapott egy papírköteggel, majd hatalmas puszit adott az arcára.


A Ripost szerint „biz­tos megint le­csú­szott több feles” Junckernél, utalva arra, hogy korábbi sajtóhírek szerint a luxemburgi politikus víz helyett gint iszik a tanácskozásokon. Korábban egyébként többször is láthattuk Junckert kínosan dülöngélni, amire ő úgy reagált: nem részeg, csak isiászos.

Nem Junckeré volt az egyetlen vállalhatatlan húzása a bevándorláspárti brüsszeli elitnek. Guy Verhofstadt liberális belga EP-képviselő például a 168 Órának azt mondta, örülne, ha Orbán Viktor miniszterelnök a „politika trágyadombjára” kerülne. Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Soros embere azért támadja fröcsögve a magyar miniszterelnököt, mert a magyar emberek úgy döntöttek, hogy nem akarnak bevándorlóországot Magyarországból.


Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint a csúcstalálkozó kiemelt témája az Európai Bizottság bevándorláspárti javaslata, amelyet korábban Orbán horrorgyűjteménynek nevezett. Jó hír viszont, hogy az előkészítő tárgyalások alapján úgy látszik, 14 tagállam inkább nem vagy egyértelműen nem támogatja a bizottság bevándorláspárti javaslatait.

Talán ennek is köszönhető, hogy Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke már arról beszélt: egyhangú döntés helyett többségi szavazással kellene határozni az unió migrációs reformjáról. Ez „brüsszeli nyelvről” lefordítva azt jelenti, hogy így próbálják elfogadtatni az Európai Bizottság bevándorláspárti javaslatát, amely átvenné a tagállamoktól a határőrizet jogát, és végső soron a migránsok Európába engedését jelentené.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek