EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Belföld

Kiürítették az AsiaCentert!

Péntek reggel pontban 10 órakor megszólaltak a tűzjelző rendszer szirénái az újpalotai AsiaCenterben. Az épület áramellátása leállt, a garázskapuk lecsukódtak és leálltak a liftek is. A tűzoltóság kivonult a helyszínre, ám pánikra semmi ok, az AsiaCenter tűzriadó gyakorlattal és éles helyzet szimulációval teszteli a dolgozók felkészültségét.

Az épület elhagyására 6 perc áll rendelkezésre, ennyi idő alatt nem csak a bevásárlóközpontot kell kiüríteni, de mindenkit ki kell hozni az irodahelyiségek, a tetőkertek, mélygarázsok, gokart és fitneszterem, a rádió stúdió, valamint a raktárszintek területéről is.- mondja Szabó Szergej, az AsiaCenter ügyvezető igazgatója.


– Vészhelyzetben életek múlhatnak a gyorsaságon. Senki sem gondolná, mennyire sokkoló egy 25 méter magas és 5 méter átmérőjű láng látványa, pedig pontosan ezzel kell szembenézni egy konyhai tűz esetén. Az AsiaCenter család- és állatbarát bevásárlóközpont, ezért a biztonság elsődleges számunkra, a mai eseményt tűzoltósági gyakorlattal, valamint éles tűzhelyzetek esetén szükséges oltási feladatok gyakoroltatásával kötöttük össze.

A riadó teljesen váratlan volt a dolgozók számára. A kiürítés után a helyszínre érkező tűzoltóság helyismereti gyakorlatot végez, tűzoltó fecskendőt szerel és víz nélküli próba oltást hajt végre, egy tetőkertbe “menekülő” kutyust és gazdáját pedig emelőkosárral mentenek ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám a médiatanács által elfogadott tanulmány szerint – közölte Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóság az MTI-vel pénteken.

 • Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye 75,6 millió forintért kelt el a BÁV kétnapos őszi aukcióján, amelyen a festmények mellett műtárgyakat és ékszereket kínáltak az érdeklődőknek.

 • Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt – a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló – megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is – mondta Tarlós István főpolgármester a testület megalakulását követő budapesti sajtótájékoztatón.

 • Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a Magyarországon termelt, kifogható és elfogyasztható halak minősége a sajtóban sugalmazott álláspontoktól eltérően – közölte Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke pénteken az MTI-vel.