EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 08., szombat
László

Belföld

Kiürítették az AsiaCentert!

Péntek reggel pontban 10 órakor megszólaltak a tűzjelző rendszer szirénái az újpalotai AsiaCenterben. Az épület áramellátása leállt, a garázskapuk lecsukódtak és leálltak a liftek is. A tűzoltóság kivonult a helyszínre, ám pánikra semmi ok, az AsiaCenter tűzriadó gyakorlattal és éles helyzet szimulációval teszteli a dolgozók felkészültségét.

Az épület elhagyására 6 perc áll rendelkezésre, ennyi idő alatt nem csak a bevásárlóközpontot kell kiüríteni, de mindenkit ki kell hozni az irodahelyiségek, a tetőkertek, mélygarázsok, gokart és fitneszterem, a rádió stúdió, valamint a raktárszintek területéről is.- mondja Szabó Szergej, az AsiaCenter ügyvezető igazgatója.


– Vészhelyzetben életek múlhatnak a gyorsaságon. Senki sem gondolná, mennyire sokkoló egy 25 méter magas és 5 méter átmérőjű láng látványa, pedig pontosan ezzel kell szembenézni egy konyhai tűz esetén. Az AsiaCenter család- és állatbarát bevásárlóközpont, ezért a biztonság elsődleges számunkra, a mai eseményt tűzoltósági gyakorlattal, valamint éles tűzhelyzetek esetén szükséges oltási feladatok gyakoroltatásával kötöttük össze.

A riadó teljesen váratlan volt a dolgozók számára. A kiürítés után a helyszínre érkező tűzoltóság helyismereti gyakorlatot végez, tűzoltó fecskendőt szerel és víz nélküli próba oltást hajt végre, egy tetőkertbe “menekülő” kutyust és gazdáját pedig emelőkosárral mentenek ki.

Kapcsolódó Cikkek