2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Nagykanizsa

Kiviszüret Muraföldén

Megkezdődött a szüret Miklós Ákos Mártonék becsehelyi családi birtokán, Magyarország legnagyobb  kiviültetvényén. Az idei termés már előre elkelt, az egyik nemzetközi áruházlánc forgalmazza majd. A betakarításba besegített Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese és Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára, akik elmondták, hogy jók a lehetőségek a kivi és a füge hazai termesztésére, ezért Magyarország kezdeményezte az Európai Bizottságnál a termeléshez kötött, hektáralapú támogatás kiterjesztését.

Fotó: Gergely Szilárd

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.