2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Sopron

Klasszikus zene különleges köntösben

Különleges koncerttel vár mindenkit a Tomkins Énekegyüttes és a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar november 1-jén 19 órától a Liszt Ferenc Kulturális Központban. Műsorban olyan művek szólalnak meg, Mozart: d-moll zongoraverseny, K 466, Rahmanyinov: Részletek Aranyszájú Szent János Liturgiájából, Esterházy: Harmonia caelestis – részletek.
A karnagy ezúttal Dobra János, vezényel és zongorán közreműködik Oberfrank Péter (Liszt-díjas érdemes művész).

Fotó: Pro Kultúra Sopron

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.