EUR: 322,35 Ft
CHF: 283,24 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Belföld

Kocsis: Soros nyomást gyakorol

Soros György nyomást gyakorol a terve útjában álló országokra, amelyek nem akarnak lemondani a határőrizet jogáról – mondta a parlamentben Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Az Országgyűlés ma tárgyal a hazánkat elítélő Soros–Sargentini-jelentést visszautasító határozati javaslatról.

Kocsis Máté hétfőn napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésben úgy fogalmazott: a legnagyobb téttel rendelkező európai parlamenti (EP) választás lesz a jövő évi.
– Ma még a lejárt szavatosságú EP-ben a bevándorláspárti képviselők vannak többségben, és mindent megtesznek, hogy megbüntessék, megbélyegezzék azokat, akik szemben állnak velük.
A frakcióvezető szerint a hazai Soros-hálózat és a hazai ellenzék is aktivizálódott, „belföldi politikai álmaikat még mindig külföldön dédelgetik, itthon pedig elterelik a figyelmet a valódi európai vitáról”.


MTI Fotó: Kovács Tamás

– Soros-portálok támadják a magyar miniszterelnököt egyszerű kampányblöffökkel – fogalmazott Kocsis, aki szerint a milliárdos nyomást gyakorol a terve útjában álló országokra, amelyek nem akarnak lemondani a határőrizet jogáról.

A parlament ma tárgyalja a Soros–Sargentini-jelentés elutasításáról szóló határozati javaslatot.


– A dokumentum elfogadásával a parlament arra szólítaná fel a kormányt, hogy ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarország elleni valótlan vádakat – fogalmazott Pócza István, a Századvég vezető kutatója.

Eközben Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Brüsszel több eszközzel is tovább gyengítené a határvédelmet, hogy felgyorsítsa az illegális migrációt.

– Az Európai Bizottság migrációügyi biztosa az ENSZ-ben arról beszélt, hogy a bizottság legalizálni és szervezni akarja az Európába tartó gazdasági bevándorlást, és ezt a célt tűzte ki az ENSZ migrációs csomagja is – mondta. Hozzátette: ezért is akarják elvenni a határvédelem jogát a tagállamoktól, és azt akarják elérni, hogy ne lehessen büntetni se az illegális határátlépést, se annak elősegítését. Hidvéghi emlékeztetett: a Soros-hálózat „We are a welcoming Europe” (Mi egy befogadó Európa vagyunk) címmel indított nemzetközi kampányt.

(MTI/EPA/Clemens Bilan)

 

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Óriásit megy a hazai GDP

  Óriásit megy a hazai GDP

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naptárhatással kiigazított adatai szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 5 százalékkal nőtt az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

 • Hazudni tanít migránsokat a sorosista NGO – Videó!

  Hazudni tanít migránsokat a sorosista NGO – Videó!

  Rejtett kamerás felvételen mesélte el egy kanadai dokumentumfilmesnek Ariel Ricker, az Olaszországban Soros pénzéből migránsokat simogató Advocates Abroad vezetője, hogyan tanítják meg hazudni és szerepet játszani az oda érkező migránsokat, akik az így szerzett tudással képesek átverni az EU határellenőrző rendszerét.

 • Staudt ügyében is nyomoz a NAV

  Staudt ügyében is nyomoz a NAV

  A Nemzeti- Adó és Vámhivatal az ügyészség utasítására már Magyarországon is nyomozást rendelt el abban az ügyben, melynek a feljelentés szerint Staudt Gábor az egyik elkövetője.