2020. április 09., csütörtök
Erhard

Belföld

Kocsis: Soros nyomást gyakorol

Soros György nyomást gyakorol a terve útjában álló országokra, amelyek nem akarnak lemondani a határőrizet jogáról – mondta a parlamentben Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Az Országgyűlés ma tárgyal a hazánkat elítélő Soros–Sargentini-jelentést visszautasító határozati javaslatról.

Kocsis Máté hétfőn napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésben úgy fogalmazott: a legnagyobb téttel rendelkező európai parlamenti (EP) választás lesz a jövő évi.
– Ma még a lejárt szavatosságú EP-ben a bevándorláspárti képviselők vannak többségben, és mindent megtesznek, hogy megbüntessék, megbélyegezzék azokat, akik szemben állnak velük.
A frakcióvezető szerint a hazai Soros-hálózat és a hazai ellenzék is aktivizálódott, „belföldi politikai álmaikat még mindig külföldön dédelgetik, itthon pedig elterelik a figyelmet a valódi európai vitáról”.


MTI Fotó: Kovács Tamás

– Soros-portálok támadják a magyar miniszterelnököt egyszerű kampányblöffökkel – fogalmazott Kocsis, aki szerint a milliárdos nyomást gyakorol a terve útjában álló országokra, amelyek nem akarnak lemondani a határőrizet jogáról.

A parlament ma tárgyalja a Soros–Sargentini-jelentés elutasításáról szóló határozati javaslatot.


– A dokumentum elfogadásával a parlament arra szólítaná fel a kormányt, hogy ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarország elleni valótlan vádakat – fogalmazott Pócza István, a Századvég vezető kutatója.

Eközben Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Brüsszel több eszközzel is tovább gyengítené a határvédelmet, hogy felgyorsítsa az illegális migrációt.

– Az Európai Bizottság migrációügyi biztosa az ENSZ-ben arról beszélt, hogy a bizottság legalizálni és szervezni akarja az Európába tartó gazdasági bevándorlást, és ezt a célt tűzte ki az ENSZ migrációs csomagja is – mondta. Hozzátette: ezért is akarják elvenni a határvédelem jogát a tagállamoktól, és azt akarják elérni, hogy ne lehessen büntetni se az illegális határátlépést, se annak elősegítését. Hidvéghi emlékeztetett: a Soros-hálózat „We are a welcoming Europe” (Mi egy befogadó Európa vagyunk) címmel indított nemzetközi kampányt.

(MTI/EPA/Clemens Bilan)

 

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Idén csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartanák meg

  Idén csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartanák meg

  Idén csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartanák meg az oktatási akciócsoport javaslata szerint – mondta a köznevelési államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön, és közölte, a javaslatokról várhatóan a jövő szerdai kormányülésen dönt a kormány.

 • Kovács Zoltán: csak az intézkedések betartásával lehet megfékezni a járványt

  Kovács Zoltán: csak az intézkedések betartásával lehet megfékezni a járványt

  Csak a kormány által hozott intézkedések, javaslatok betartásával lehet megfékezni a koronavírus-járványt, ez a “siker záloga” – hangsúlyozta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország!

 • Száznál is több fertőzött a Pesti úti idősotthonban

  Száznál is több fertőzött a Pesti úti idősotthonban

  Immár több mint százan megfertőződtek és öten meghaltak a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában – jelentette be az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.