2019. október 19., szombat
Nándor

Külföld

Korlátozzák a harci kutyák gazdáinak alkoholfogyasztását

Maximális megengedett véralkoholszintet szabott meg a harci kutyák gazdái esetében a bécsi önkormányzat, a szigorú intézkedést az után rendelték el, hogy egy ittas nő rottweiler kutyája halálra mart egy kisgyermeket.

A harci kutyák gazdáinak megengedett véralkoholszintje a gépkocsivezetőkhöz hasonlóan 5 ezrelék lesz, aki megszegi minimum ezer euró pénzbüntetést kap – jelentette be szerdán Gerhard Pürstl, a bécsi rendőrség vezetője és Ulli Sima, az önkormányzat illetékese.


Egy korábbi rendelkezés már kötelezte a harci kutyák tulajdonosait arra, hogy kutyakiképzésen vegyenek részt, és pórázon vezessék kutyájukat vagy szájkosarat adjanak az állatra.

A rendelet ezen részét is tovább szigorították, kötelező lesz mind a póráz, mind a szájkosár használata, és súlyos büntetést szabnak ki arra, aki megszegi. Szájkosár hiánya esetében első alkalommal 200 euró pénzbüntetésre és egy hatórás tréningen való részvételre kötelezik a tulajdonost. A harmadik kihágás esetén pedig két évre elveszik tőle a kutyáját. Ha a kutya megharap valakit, mert nem volt rajta szájkosár, azonnal elveszik őt a gazdájától.

Ulla Sima, az önkormányzat környezetvédelmi részlegének a vezetője hangsúlyozta: minden tőlük telhetőt meg akarnak tenni azért, hogy megvédjék az embereket, különösen a gyermekeket a kutyatámadásoktól a fővárosban.

A rendeletet az után szigorították, hogy szeptemberben meghalt egy egyéves kisfiú, aki nagyszüleivel sétált az osztrák fővárosban, amikor megtámadta őt egy Rottweiler, súlyos koponyasérüléseket okozva neki.

A rendőrség szerint a kutya tulajdonosa erősen ittas volt, még csak közbe sem lépett, hogy elejét vegye a támadásnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Százezrek tüntetnek Rómában a bevándorláspárti, új olasz kormány ellen 

  Százezrek tüntetnek Rómában a bevándorláspárti, új olasz kormány ellen 

  Ahogy a magyarországi békemenetre, úgy a Matteo Salvini által meghirdetett Olasz büszkeség napjára is az ország minden szegletéből tízezrek érkeztek az olasz fővárosba, hogy a Giuseppe Conte vezette baloldali olasz kormány, illetve annak migránsbarát intézkedései ellen tüntessenek – számol be a Magyar Nemzet.

 • Új alapokra helyeződhet Magyarország és az IMF kapcsolata

  Új alapokra helyeződhet Magyarország és az IMF kapcsolata

  Új alapokra helyeződhet Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kapcsolata a magyar gazdaság fejlődésének köszönhetően – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter Washingtonban, miután találkozott Krisztalina Georgievával, az IMF új vezérigazgatójával.

 • Megtörtént az első női űrséta!

  Megtörtént az első női űrséta!

  Először hajtott végre űrsétát kizárólag női űrhajóscsapat pénteken. Jessica Meir és Christina Koch, a Nemzetközi Űrállomás (ISS) két amerikai űrhajósa a csaknem hét órásra nyúlt pénteki űrsétán az állomás akkumulátorait cserélte ki.