EUR: 344,69 Ft
CHF: 322,03 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Egyéb XXI.kerület

Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

Gyorsabb és kényelmesebb a betegfelvétel (Fotó: csepel.hu)

Megszépült a váróhelyiség is (Fotó: csepel.hu)


Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő. A korszerűsítés a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) által biztosított 25,4 millió forint támogatásból, valamint az intézmény saját bevételeiből és alapítványi hozzájárulásból valósult meg.

A megnövekedett betegforgalom miatt a főépület és a D épület közötti szabad teret, 72 négyzetmétert beépítették, ezzel több mint kétszeresére nőtt a betegfogadásra alkalmas terület. A sürgősségi osztályra napi 100-120 beteg érkezik, és évente közel negyvenezer fekvőbeteg és több százezer járóbeteg ellátását végzik az intézményben. A betegfelvételi és betegirányítási feladatokat ellátó központ helyiségeiben az év minden napján 24 órában folyik a munka, és naponta mintegy ezer beteg felvételét biztosítja a kórház. A most kialakított három ablaknál az ambuláns vizsgálatra érkező betegek felvétele zajlik majd, két ponton a fekvőbeteg-ellátó osztály beutaltjait regisztrálják, valamint a mentővel érkezők felvételét is elkülönülten kezelik.

Az épületben két érintőképernyős beteghívó készüléket, két LCD-s sorszámkijelző monitort és hangosbemondó készüléket helyeztek el. Új, nagyobb teljesítményű számítógépeket állítottak rendszerbe, és átálltak a korszerű LED-es világításra. Az eredeti betegfelvételi helyiséget felújították, a várakozók részére elhelyezett padok számát növelték. A várakozóhelyiségekben hűtő-fűtő klímákat is felszereltek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.