EUR: 322,05 Ft
CHF: 281,32 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb XXI.kerület

Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

Gyorsabb és kényelmesebb a betegfelvétel (Fotó: csepel.hu)

Megszépült a váróhelyiség is (Fotó: csepel.hu)


Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő. A korszerűsítés a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) által biztosított 25,4 millió forint támogatásból, valamint az intézmény saját bevételeiből és alapítványi hozzájárulásból valósult meg.

A megnövekedett betegforgalom miatt a főépület és a D épület közötti szabad teret, 72 négyzetmétert beépítették, ezzel több mint kétszeresére nőtt a betegfogadásra alkalmas terület. A sürgősségi osztályra napi 100-120 beteg érkezik, és évente közel negyvenezer fekvőbeteg és több százezer járóbeteg ellátását végzik az intézményben. A betegfelvételi és betegirányítási feladatokat ellátó központ helyiségeiben az év minden napján 24 órában folyik a munka, és naponta mintegy ezer beteg felvételét biztosítja a kórház. A most kialakított három ablaknál az ambuláns vizsgálatra érkező betegek felvétele zajlik majd, két ponton a fekvőbeteg-ellátó osztály beutaltjait regisztrálják, valamint a mentővel érkezők felvételét is elkülönülten kezelik.

Az épületben két érintőképernyős beteghívó készüléket, két LCD-s sorszámkijelző monitort és hangosbemondó készüléket helyeztek el. Új, nagyobb teljesítményű számítógépeket állítottak rendszerbe, és átálltak a korszerű LED-es világításra. Az eredeti betegfelvételi helyiséget felújították, a várakozók részére elhelyezett padok számát növelték. A várakozóhelyiségekben hűtő-fűtő klímákat is felszereltek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.