2019. október 19., szombat
Nándor

Egyéb XXI.kerület

Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

Gyorsabb és kényelmesebb a betegfelvétel (Fotó: csepel.hu)

Megszépült a váróhelyiség is (Fotó: csepel.hu)


Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő. A korszerűsítés a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) által biztosított 25,4 millió forint támogatásból, valamint az intézmény saját bevételeiből és alapítványi hozzájárulásból valósult meg.

A megnövekedett betegforgalom miatt a főépület és a D épület közötti szabad teret, 72 négyzetmétert beépítették, ezzel több mint kétszeresére nőtt a betegfogadásra alkalmas terület. A sürgősségi osztályra napi 100-120 beteg érkezik, és évente közel negyvenezer fekvőbeteg és több százezer járóbeteg ellátását végzik az intézményben. A betegfelvételi és betegirányítási feladatokat ellátó központ helyiségeiben az év minden napján 24 órában folyik a munka, és naponta mintegy ezer beteg felvételét biztosítja a kórház. A most kialakított három ablaknál az ambuláns vizsgálatra érkező betegek felvétele zajlik majd, két ponton a fekvőbeteg-ellátó osztály beutaltjait regisztrálják, valamint a mentővel érkezők felvételét is elkülönülten kezelik.

Az épületben két érintőképernyős beteghívó készüléket, két LCD-s sorszámkijelző monitort és hangosbemondó készüléket helyeztek el. Új, nagyobb teljesítményű számítógépeket állítottak rendszerbe, és átálltak a korszerű LED-es világításra. Az eredeti betegfelvételi helyiséget felújították, a várakozók részére elhelyezett padok számát növelték. A várakozóhelyiségekben hűtő-fűtő klímákat is felszereltek.

Kapcsolódó Cikkek