2020. március 30., hétfő
Zalán

Belföld

Kósa: A Sargentini-jelentés politikai bosszú

A Sargentini-jelentés egy politikai bosszú, mert Magyarország vette a bátorságot, hogy visszautasítsa a kötelező kvótát, s bebizonyította, hogy a határok védelmével meg lehet állítani a migrációs hullámot – hangsúlyozta az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke a testület szerdai ülése után tartott sajtótájékoztatóján.

Kósa Lajos szerint politikai kampány folyik a jövő évi európai parlamenti választás előtt. A magyar választók elutasították, hogy Magyarország bevándorlóország legyen – emelte ki Kósa Lajos, hozzátéve: a magyar kormány ehhez tartja magát.


A honvédelmi bizottság szerdai ülésén a képviselők heves vitát folytattak a Sargentini-jelentést elutasító határozati javaslattal kapcsolatban.

Az ellenzékiek úgy értékelték, a jelentés jellemzően a magyar emberek jogfosztottságáról, a magyar kormány jogsértéseiről szól, a határozati javaslat egyik előterjesztője, a fideszes Böröcz László viszont azt hangsúlyozta: a dokumentum középpontjában a bevándorlás áll, és erre válaszolni kell.


Kósa Lajos azt mondta, minden magyar parlamenti képviselőtől elvárható, hogy a magyar önrendelkezést védje. Ezért a testülettől a fideszes elnök azt kérte, a bizottság hatáskörébe tartozó kérdések miatt is támogassák a Sargentini-jelentés elutasításáról szóló javaslatot.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek