EUR: 326,44 Ft
CHF: 300,23 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Belföld

Kósa: A Sargentini-jelentés politikai bosszú

A Sargentini-jelentés egy politikai bosszú, mert Magyarország vette a bátorságot, hogy visszautasítsa a kötelező kvótát, s bebizonyította, hogy a határok védelmével meg lehet állítani a migrációs hullámot – hangsúlyozta az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke a testület szerdai ülése után tartott sajtótájékoztatóján.

Kósa Lajos szerint politikai kampány folyik a jövő évi európai parlamenti választás előtt. A magyar választók elutasították, hogy Magyarország bevándorlóország legyen – emelte ki Kósa Lajos, hozzátéve: a magyar kormány ehhez tartja magát.


A honvédelmi bizottság szerdai ülésén a képviselők heves vitát folytattak a Sargentini-jelentést elutasító határozati javaslattal kapcsolatban.

Az ellenzékiek úgy értékelték, a jelentés jellemzően a magyar emberek jogfosztottságáról, a magyar kormány jogsértéseiről szól, a határozati javaslat egyik előterjesztője, a fideszes Böröcz László viszont azt hangsúlyozta: a dokumentum középpontjában a bevándorlás áll, és erre válaszolni kell.


Kósa Lajos azt mondta, minden magyar parlamenti képviselőtől elvárható, hogy a magyar önrendelkezést védje. Ezért a testülettől a fideszes elnök azt kérte, a bizottság hatáskörébe tartozó kérdések miatt is támogassák a Sargentini-jelentés elutasításáról szóló javaslatot.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Minden eszköz a rendelkezésre áll az ünnep biztonságos megrendezéséhez

  Minden eszköz a rendelkezésre áll az ünnep biztonságos megrendezéséhez

  Minden eszköz, képesség és tudás a rendelkezésre áll az államalapítás ünnepének biztonságos, mindenki megelégedésére történő megrendezéséhez kedden Budapesten – közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn Sopronban sajtótájékoztatón.

 • E-autós országjárás a Mobilitivel

  E-autós országjárás a Mobilitivel

  Pár éve még komoly szervezést igényelt, ha valaki elektromos autóval akarta körbejárni az országot, sőt, lehet, hogy nem is sikerült volna. Ma már azonban bátran, szinte kompromisszumok nélkül elindulhatunk elektromos autóval akár Debrecenből Szombathelyre, hiszen az NKM Mobilitás Kft.

 • Orbán Viktor: Auf Wiedersehen

  Orbán Viktor: Auf Wiedersehen

  Orbán Viktor újabb bejegyzést tett közzé közösségi oldalán. Mint ismert, a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor és Angela Merkel, miután Sopronban ökumenikus istentisztelettel emlékeztek meg az eseményről.