2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Eger

Kovács Kati, az Egri Csillag

Az egri önkormányzat és az Eger Sikeréért Egyesület létrehozta az Egri Csillagok Sétányát, hogy így tisztelegjenek azok előtt, akik munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a város fejlődéséhez és hírnevének erősítéséhez. Az átadón elhangzott, hogy az egyesület vezetése és a közgyűlés négy kategóriában – művészet, tudomány, sport és „Egerért” – avat majd díszkövet az évek során. Elsőként a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész, énekesnő, dalszövegíró, színésznő Kovács Katinak bronzba öntött kéznyomatát adták át az egri Érsek utcában kialakított sétányon. Képünkön Habis László polgármester, Kovács Kati – aki nem mellesleg Eger díszpolgára –, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott és Honfi Gábor, az Eger Sikeréért Egyesület elnöke.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.