EUR: 320,48 Ft
CHF: 279,82 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Eger

Kovács Kati, az Egri Csillag

Az egri önkormányzat és az Eger Sikeréért Egyesület létrehozta az Egri Csillagok Sétányát, hogy így tisztelegjenek azok előtt, akik munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a város fejlődéséhez és hírnevének erősítéséhez. Az átadón elhangzott, hogy az egyesület vezetése és a közgyűlés négy kategóriában – művészet, tudomány, sport és „Egerért” – avat majd díszkövet az évek során. Elsőként a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész, énekesnő, dalszövegíró, színésznő Kovács Katinak bronzba öntött kéznyomatát adták át az egri Érsek utcában kialakított sétányon. Képünkön Habis László polgármester, Kovács Kati – aki nem mellesleg Eger díszpolgára –, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott és Honfi Gábor, az Eger Sikeréért Egyesület elnöke.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.