2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Egyéb Eger

Kovács Kati, az Egri Csillag

Az egri önkormányzat és az Eger Sikeréért Egyesület létrehozta az Egri Csillagok Sétányát, hogy így tisztelegjenek azok előtt, akik munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a város fejlődéséhez és hírnevének erősítéséhez. Az átadón elhangzott, hogy az egyesület vezetése és a közgyűlés négy kategóriában – művészet, tudomány, sport és „Egerért” – avat majd díszkövet az évek során. Elsőként a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész, énekesnő, dalszövegíró, színésznő Kovács Katinak bronzba öntött kéznyomatát adták át az egri Érsek utcában kialakított sétányon. Képünkön Habis László polgármester, Kovács Kati – aki nem mellesleg Eger díszpolgára –, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott és Honfi Gábor, az Eger Sikeréért Egyesület elnöke.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.