2019. december 07., szombat
Ambrus

Sport

Kovacsics gólja döntött az utolsó másodpercben

Végig vezetve, de néhol döcögősen játszott a Ferencváros a norvég Vipers Kristiansand ellen az első hazai BL meccsén. Az első félidő végén 17:14 állt az eredményjelzőn, de többször volt lehetősége Háfra Noémiéknek, hogy akár több góllal már az elején eldöntsék a mérkőzést.

Érd, 2018. október 14.
A ferencvárosi játékosok örülnek, miután a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a D csoportban játszott FTC-Rail Cargo Hungaria és a norvég Vipers Kristiansand mérkőzésen 27-26-ra győztek az Érd Arénában.
MTI Fotó: Czagány Balázs

A legnagyobb különbség 7 gól volt, amit a 27. percben ért el a magyar csapat. de sajnos a félidő vége előtti utolsó 3 percben 4 norvég gól is született.


A második félidő elején egyik csapat sem talált a hálóba hosszú percekig. Végül a Fradinak sikerült, majd’ 5 perc gólcsend után. A 38. percre már kettőre feljöttek a vendégek. A végjáték infarktusosra sikeredett. Az 50. percben kiegyenlített a Vipers (23:23) és innentől kezdve egyszer a norvég, egyszer a magyar csapat vezetett egy-egy góllal és a feszültség egyre nőtt! Az 59. percben az ellenfél támadhatott egálnál a győztes gólért, de kb. 5 másodperccel a lefújás előtt Kovacsis Anikó labdát szerzett egy elrontott norvég passz után. Végigvitte a pályán a labdát egyedül, és belőtte a ziccert, ekkor fújták le a meccset a francia játékvezetők. 27:26, és felrobbant az aréna!

Nem volt könnyű győzelem, és ennél az idegenbeli mérkőzéseken a Ferencvárosnak biztosan jobban kell koncentrálnia az előny megszerzését követően.


Az FTC következő mérkőzése a Bajnokok Ligája első csoportkör, 3. fordulójában a Bietigheim otthonában lesz október 21.-én vasárnap.

Kapcsolódó Cikkek