2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Belföld

Közel száz településen újulhatnak meg az óvodai és bölcsődei konyhák

Hárommilliárd forintból országszerte 99 településen kezdődhet el az önkormányzati tulajdonú óvodai és bölcsődei konyhák fejlesztése – mondta Berczik Ábel, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Az elbíráláskor előnyt élveztek azok a pályázatok, amelyek az óvodások étkeztetése mellett más, szociális feladatokat is vállaltak, például a rászoruló gyerekek szünidei étkeztetését – fűzte hozzá.


Közel ötmilliárd forintnyi pályázati igény érkezett be, ezért a pályázat kétmilliárdos keretösszegét Varga Mihály pénzügyminiszter további egymilliárd forinttal megemelte – hangsúlyozta.

Elmondta: október végéig minden önkormányzat megkapja a támogatói okiratát és amennyiben azt elfogadják, előfinanszírozás keretében a teljes – pályázatonként legfeljebb 40 millió forintos – támogatást felhasználhatják 2020. december 31-ig.

A 2015 óta működő önkormányzati étkeztetési fejlesztések pályázata több célra is igényelhető. Többek között iskolák és óvodák új konyháinak megvalósítására, a régi intézmények korszerűtlenné vált konyháinak fejlesztésére, az étkezők felújítására, és akadálymentesítésére is lehet pályázni – tette hozzá Berczik Ábel.

Kapcsolódó Cikkek