2020. március 31., kedd
Árpád

Egyéb XII.kerület

Közösséget is formál a szabadidős sport a Gesztenyésben

A Gesztenyés-kerti futópálya átadásán Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere a tömegsport közösségépítő erejéről beszélt.

– A Gesztenyés-kert korábban is népszerű volt a kerületiek körében, sokan jártak ide gyerekükkel játszani, pihenni, kutyát sétáltatni vagy akár futni a gyöngykavicsos belső sétaúton. Ez utóbbit váltja ki az új futókör, amely sportértékén túl a közösséget is formálja – fogalmazott. Pokorni Zoltán emlékeztetett arra is, hogy az első futókört a Városmajor parkban, a másodikat a Normafán alakították ki a terület rehabilitációjának részeként, utóbbi ráadásul környezetbarát, intelligens világítást kapott, a lámpák csak a futók közeledésekor kapcsolnak be. Az 585 méteres városmajori és az Erzsébet-kilátóig tartó szakasszal együtt közel 2 kilométeres Normafa-futókör után egy rövidebb, ám annál kényelmesebb, 385 méter hosszú pálya épült a Gesztenyés-kertben. Kétrétegű, öntött gumiburkolatának köszönhetően kellően puha a felülete, és a 30 centiméter mély alapot úgy alakították ki, hogy elvezesse a csapadékvizet.
A szomszédos MOM Sportot vezető Buranits Ildikó arról tájékoztatott, hogy új szolgáltatásként bevezetik a kétszeri belépésre jogosító, a megszokott jegynél csupán 300 forinttal többe, mindössze 2200 forintba kerülő uszodajegyet. Ezzel nemcsak a wellness-szolgáltatások vehetők igénybe, hanem a futókörön is megtehetünk néhány kört.
Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutótól megtudtuk, a szabadidősport feltételeinek megteremtése egyúttal az ebből kinövő versenysportot is szolgálja.
– A kiegyensúlyozott, egészséges és boldog élethez elengedhetetlen a rendszeres testmozgás, amit nagyban megkönnyít, ha az ehhez szükséges feltételek biztosítottak. Éppen az a futókör legnagyobb értéke, hogy kedvet csinál a sporthoz.


Kapcsolódó Cikkek