EUR: 332,08 Ft
CHF: 304,02 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb XII.kerület

Közösséget is formál a szabadidős sport a Gesztenyésben

A Gesztenyés-kerti futópálya átadásán Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere a tömegsport közösségépítő erejéről beszélt.

– A Gesztenyés-kert korábban is népszerű volt a kerületiek körében, sokan jártak ide gyerekükkel játszani, pihenni, kutyát sétáltatni vagy akár futni a gyöngykavicsos belső sétaúton. Ez utóbbit váltja ki az új futókör, amely sportértékén túl a közösséget is formálja – fogalmazott. Pokorni Zoltán emlékeztetett arra is, hogy az első futókört a Városmajor parkban, a másodikat a Normafán alakították ki a terület rehabilitációjának részeként, utóbbi ráadásul környezetbarát, intelligens világítást kapott, a lámpák csak a futók közeledésekor kapcsolnak be. Az 585 méteres városmajori és az Erzsébet-kilátóig tartó szakasszal együtt közel 2 kilométeres Normafa-futókör után egy rövidebb, ám annál kényelmesebb, 385 méter hosszú pálya épült a Gesztenyés-kertben. Kétrétegű, öntött gumiburkolatának köszönhetően kellően puha a felülete, és a 30 centiméter mély alapot úgy alakították ki, hogy elvezesse a csapadékvizet.
A szomszédos MOM Sportot vezető Buranits Ildikó arról tájékoztatott, hogy új szolgáltatásként bevezetik a kétszeri belépésre jogosító, a megszokott jegynél csupán 300 forinttal többe, mindössze 2200 forintba kerülő uszodajegyet. Ezzel nemcsak a wellness-szolgáltatások vehetők igénybe, hanem a futókörön is megtehetünk néhány kört.
Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutótól megtudtuk, a szabadidősport feltételeinek megteremtése egyúttal az ebből kinövő versenysportot is szolgálja.
– A kiegyensúlyozott, egészséges és boldog élethez elengedhetetlen a rendszeres testmozgás, amit nagyban megkönnyít, ha az ehhez szükséges feltételek biztosítottak. Éppen az a futókör legnagyobb értéke, hogy kedvet csinál a sporthoz.


Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.