2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb Miskolc

Lear halála

A gyermekei által kisemmizett, megalázott Lear királyt a felismerés az őrületbe kergeti: egyetlen lányát, aki igazából szerette őt, kitagadta. Egy rossz döntés következményeként egész élete megkérdőjeleződik. Lear és bolondja küzdenek az elemekkel és a múlttal. A bolond szembesít, a király pedig kénytelen kívülről szemlélni önmagát. A spirituális útvesztőben a végső felismerés elől eleinte az őrületbe menekül, kicsinyességétől, dühétől, bosszúvágyától csak a halálhoz vezető kijózanító út legvégén tud megszabadulni.

A szembesítést, a keserű felismerést a szerepeiből ki- és belépő két színésznek, a zenés színészmesterség nagy tudóinak virtuóz játéka teszi átélhetővé, ugyanakkor szórakoztatóvá, Enyedi Éva Lear halála című tragikomédiájában. Rózsa Krisztián (balra) a Bolond, Harsányi Attila pedig Lear szerepében látható a Miskolci Nemzeti Színházban.


Miskolc, 2018. szeptember 26.
Rózsa Krisztián (b) a Bolond és Harsányi Attila (j) Lear szerepében Enyedi Éva Lear halála című tragikomédiájának főpróbáján a Miskolci Nemzeti Színházban 2018. szeptember 26-án. Az előadás szövegkönyve William Shakespeare Lear című drámája alapján készült, a darab rendezője Keszég László, a bemutató szeptember 28-án lesz.
MTI Fotó: Vajda János

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.