EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb Szolnok

Ledózerolták a Szapáry úti ovit – kezdődhet az építkezés!

Tavaly novemberben 520 millió forint támogatást nyert a város egy pályázaton a Szapáry úti óvoda újjáépítésére. Az épületet teljesen lebontották, a munkálatok várhatóan jövő nyáron fejeződnek be. Nagy szükség volt erre, hiszen a több mint negyvenéves épületen egy szimpla átalakítás hosszú távon már nem lett volna elegendő.

A projekt sikerességéhez városunk önkormányzata közel 163 millió forint önerővel járult hozzá. Az új ovi férőhelyszáma továbbra is 150 fő marad, viszont az épület kétszintes lesz. A gyerekek hat külön csoportszobát kapnak, mind 25-25 fő részére, ezenkívül korszerű konyha, orvosi szoba, tornaszoba, fejlesztőszoba, mosókonyha és szülői tárgyaló is segíti majd az intézményben folyó munkát. Az emeleten a Szolnok Városi Óvodák Igazgatóságának székhelyét alakítják ki, amely külön bejáratot kap.


Az épület helyén hamarosan új, modern épület áll majd

Az új épület minden szempontból korszerű, a jogszabályokban leírt mennyiségi és minőségi követelményeknek megfelelő és akadálymentesített lesz, az energiahatékonyság érdekében pedig napelemeket is telepítenek a tetőre. Az épület mellett új parkolókat alakítanak ki, ezek mellett pedig egy kétezer négyzetméter területű, homokozóval, mászókával, játékokkal ellátott játszóudvar várja majd a kicsiket. Az építkezés várhatóan 2019 nyarán fejeződik be, így ha minden jól megy, jövő szeptemberben már birtokba is vehetik az ovisok az új épületet.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.