EUR: 345,90 Ft
CHF: 321,16 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Egyéb Szolnok

Ledózerolták a Szapáry úti ovit – kezdődhet az építkezés!

Tavaly novemberben 520 millió forint támogatást nyert a város egy pályázaton a Szapáry úti óvoda újjáépítésére. Az épületet teljesen lebontották, a munkálatok várhatóan jövő nyáron fejeződnek be. Nagy szükség volt erre, hiszen a több mint negyvenéves épületen egy szimpla átalakítás hosszú távon már nem lett volna elegendő.

A projekt sikerességéhez városunk önkormányzata közel 163 millió forint önerővel járult hozzá. Az új ovi férőhelyszáma továbbra is 150 fő marad, viszont az épület kétszintes lesz. A gyerekek hat külön csoportszobát kapnak, mind 25-25 fő részére, ezenkívül korszerű konyha, orvosi szoba, tornaszoba, fejlesztőszoba, mosókonyha és szülői tárgyaló is segíti majd az intézményben folyó munkát. Az emeleten a Szolnok Városi Óvodák Igazgatóságának székhelyét alakítják ki, amely külön bejáratot kap.


Az épület helyén hamarosan új, modern épület áll majd

Az új épület minden szempontból korszerű, a jogszabályokban leírt mennyiségi és minőségi követelményeknek megfelelő és akadálymentesített lesz, az energiahatékonyság érdekében pedig napelemeket is telepítenek a tetőre. Az épület mellett új parkolókat alakítanak ki, ezek mellett pedig egy kétezer négyzetméter területű, homokozóval, mászókával, játékokkal ellátott játszóudvar várja majd a kicsiket. Az építkezés várhatóan 2019 nyarán fejeződik be, így ha minden jól megy, jövő szeptemberben már birtokba is vehetik az ovisok az új épületet.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.