2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Szolnok

Ledózerolták a Szapáry úti ovit – kezdődhet az építkezés!

Tavaly novemberben 520 millió forint támogatást nyert a város egy pályázaton a Szapáry úti óvoda újjáépítésére. Az épületet teljesen lebontották, a munkálatok várhatóan jövő nyáron fejeződnek be. Nagy szükség volt erre, hiszen a több mint negyvenéves épületen egy szimpla átalakítás hosszú távon már nem lett volna elegendő.

A projekt sikerességéhez városunk önkormányzata közel 163 millió forint önerővel járult hozzá. Az új ovi férőhelyszáma továbbra is 150 fő marad, viszont az épület kétszintes lesz. A gyerekek hat külön csoportszobát kapnak, mind 25-25 fő részére, ezenkívül korszerű konyha, orvosi szoba, tornaszoba, fejlesztőszoba, mosókonyha és szülői tárgyaló is segíti majd az intézményben folyó munkát. Az emeleten a Szolnok Városi Óvodák Igazgatóságának székhelyét alakítják ki, amely külön bejáratot kap.


Az épület helyén hamarosan új, modern épület áll majd

Az új épület minden szempontból korszerű, a jogszabályokban leírt mennyiségi és minőségi követelményeknek megfelelő és akadálymentesített lesz, az energiahatékonyság érdekében pedig napelemeket is telepítenek a tetőre. Az épület mellett új parkolókat alakítanak ki, ezek mellett pedig egy kétezer négyzetméter területű, homokozóval, mászókával, játékokkal ellátott játszóudvar várja majd a kicsiket. Az építkezés várhatóan 2019 nyarán fejeződik be, így ha minden jól megy, jövő szeptemberben már birtokba is vehetik az ovisok az új épületet.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.