2019. december 15., vasárnap
Valér

Egyéb Nyíregyháza

LEGO-módszertan a pedagógusképzésben

Kelet-Közép-Európában először a Nyíregyházi Egyetemen alakítottak ki LEGO Education Innovation Studiót. A játékos tanulás elvét előtérbe helyező tantermet és módszertani központot a múlt héten adták át, ami után azonnal birtokba vették a tanárok, tanítók és a pedagógusképzésben részt vevő hallgatók és diákok.


Az eseményen köszöntőt mondott Vassné dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora, dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere, Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár és Maciej Findlik, a LEGO Education feltörekvő európai piacokért felelős vezetője.
A hivatalos szalagátvágást követően a vendégek egy bemutatóórát is megtekinthettek az egyetem gyakorlóiskolája diákjainak közreműködésével – tájékoztatott a Nyíregyházi Egyetem.

(Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.