EUR: 321,72 Ft
CHF: 282,65 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb Nyíregyháza

LEGO-módszertan a pedagógusképzésben

Kelet-Közép-Európában először a Nyíregyházi Egyetemen alakítottak ki LEGO Education Innovation Studiót. A játékos tanulás elvét előtérbe helyező tantermet és módszertani központot a múlt héten adták át, ami után azonnal birtokba vették a tanárok, tanítók és a pedagógusképzésben részt vevő hallgatók és diákok.


Az eseményen köszöntőt mondott Vassné dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora, dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere, Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár és Maciej Findlik, a LEGO Education feltörekvő európai piacokért felelős vezetője.
A hivatalos szalagátvágást követően a vendégek egy bemutatóórát is megtekinthettek az egyetem gyakorlóiskolája diákjainak közreműködésével – tájékoztatott a Nyíregyházi Egyetem.

(Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.