EUR: 319,35 Ft
CHF: 282,07 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Nyíregyháza

LEGO-módszertan a pedagógusképzésben

Kelet-Közép-Európában először a Nyíregyházi Egyetemen alakítottak ki LEGO Education Innovation Studiót. A játékos tanulás elvét előtérbe helyező tantermet és módszertani központot a múlt héten adták át, ami után azonnal birtokba vették a tanárok, tanítók és a pedagógusképzésben részt vevő hallgatók és diákok.


Az eseményen köszöntőt mondott Vassné dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora, dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere, Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár és Maciej Findlik, a LEGO Education feltörekvő európai piacokért felelős vezetője.
A hivatalos szalagátvágást követően a vendégek egy bemutatóórát is megtekinthettek az egyetem gyakorlóiskolája diákjainak közreműködésével – tájékoztatott a Nyíregyházi Egyetem.

(Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.