EUR: 323,02 Ft
CHF: 286,73 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb XVI.kerület

Legyél te is régész!

A Corvin Művelődési Ház új történelmi játszóházában az Utazó Múzeum program keretében a Budaörsi Régészeti Múzeum és Árpád kori Régészeti Park szakemberei mutatják be a gyerekeknek egy-egy történelmi kor szokásait és hagyományait. A kicsik legutóbb a római korban „jártak”. A  jelmezes történelmi játszóháznak, a  „fegyversimogatónak”, a  régészsaroknak, a kincskeresésnek, a restaurálási feladatoknak, a kézműves-foglalkozásnak vagy épp a korabeli társas- és ügyességi játékoknak köszönhetően bővül a gyerekek ismeretanyaga, szélesedik a látókörük, mindez játékosan, kreatívan és izgalmasan. Következő alkalommal, azaz november 18-án pedig Mátyás király korába „látogatnak” el az érdeklődők.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.