EUR: 320,74 Ft
CHF: 280,07 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Belföld

Lelepleződött a Soros-egyetem! Egy puszta közepén álló faház a CEU kampusza – Fotó!

A milliárdos tőzsdespekuláns szorgos kis csatlósai egy elég ócska trükkel próbálják igazolni, hogy a Soros-egyetem (CEU) egy létező amerikai egyetem így joggal adhat amerikai diplomát Magyarországon – írja az Origo.

A magyar kormány gyanúja szerint a CEU az Egyesült Államokban csak egy fiktív kampuszt tart fenn, amit most képek is alátámasztanak. Így az is biztossá vált, hogy a Soros-egyetem valójában Budapesten végzi a hálózat kiképzését. Ha ez valóban így van, törvénytelen volna a működése, hiszen kizárólag magyar egyetemként csak Magyarországon akkreditált képzést nyújthatnának, és ahhoz adhatnának diplomát – írja a lap.


A Origo arra is emlékeztet, hogy a Bard College posztgraduális központjának a létrehozását Soros György első feleségének, Susannek köszönheti. Ő a Bard Graduate Center alapítója és igazgatója. Az egyetem több szálon is kötődik Soroshoz, 2011-ben a Bard College 60 millió dollár támogatást kapott Soros Györgytől. Leon Botstein, a Bard College elnöke évek óta szoros kapcsolatban áll Soros Györggyel, illetve a CEU Igazgatótanácsának is elnöke. Jonathan Becker a Bard rektorhelyettese, valamint a CEU amerikai képzési programjáért felelős igazgató. A CEU – Bard College együttműködés tehát gyakorlatilag azt jelenti, hogy Soros György kötött egy – feltehetőleg színlelt, valódi tartalom nélküli – megállapodást saját magával.

A CEU és a New York állambeli Bard College között 2017. szeptember 8-án jött létre egy együttműködési megállapodás, melynek célja, hogy a CEU kampuszt létesítsen az Egyesült Államokban. A megállapodás szerint a CEU és a Bard College együttműködve, az oklevelet adó programok tantervét, a felvételi követelményeket, valamint a végzettség megszerzésének feltételeit közösen állapítják meg. A CEU honlapján fellelhető információ szerint a Bard College kampuszán mindössze egy akkreditált képzés indult el, amelynek témája az egyenlőtlenségek elemzése.

A Bard College az Annandale-on-Hudson, New York államban lévő kisvárosban található, 400 hektáros területen. Gyakorlatilag a kisváros egészét az egyetem épületei fedik le. Itt kapott helyett a CEU is, a Barringer House-ban.


Íme, a Soros egyetem (CEU) /Fotó: Origo

A CEU a Bard College Állampolgári Szerepvállalásért Központjával (Center for Civic Engagement – CCE) osztozkodik egy kis épületen.

Íme a Soros-egyetem (CEU) anyaintézménye /Fotó: Origo

Ez simán bizonyíthatja azt is, hogy a CEU tényleg nem rendelkezik valós oktatási célokra alkalmas épülettel az Amerikában. A magyar felsőoktatási törvény pedig előírja, hogy az az iskola adhat ki Magyarországon külföldi diplomát, amelyik az anyaországában is végez oktatási tevékenységet. Ez a rendelet pedig minden külföldi egyetemre egyformán vonatkozik – írja az Origo.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Vádat emeltek egy férfi ellen, aki bántalmazta feleségét és gyerekeiket

    Vádat emeltek egy férfi ellen, aki bántalmazta feleségét és gyerekeiket

    Kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat egy négygyermekes nagykanizsai férfi ellen, aki éveken át szóban és tettleg is bántalmazta feleségét és közös gyerekeiket, kiskorú fiait több esetben is elkergette otthonról – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel.

  • A vetőmagágazat évente 180-190 milliárd forint értéket állít elő

    A vetőmagágazat évente 180-190 milliárd forint értéket állít elő

    Magyarország vetőmagágazata évente 180-190 milliárd forint értékű árut állít elő, ennek fele közvetlen exportra kerül, emellett az elmúlt évek piaci bővülése azt mutatja, hogy a vetőmag feldolgozó- és tárolókapacitás bővítésének van jövője – mondta Nagy István agrárminiszter kedden a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács küldöttgyűlésén, Budaörsön.