2018. november 18., vasárnap
Jenő

Belföld

Lemondásra szólítják fel a szemétszállítás felelőseit

Mivel a lakossági hulladékszállítás ellátása veszélybe került, tisztségükről történő lemondásra szólítja fel Gémesi Györgyöt és Gyenes Szilárdot, az észak-kelet Pest és Nógrád megyei települések szemétszállításáért felelős Zöld Híd B. I. G. G. Nonprofit Kft. elnökét és megbízott ügyvezetőjét Hertel László, Sződ község polgármestere – írja a Magyar Idők.

A portál beszámol arról, hogy a települési vezető, a társulás korábbi elnöke úgy véli, hogy Gémesi és Gyenes a nem tudja megfelelően képviselni a társulás érdekeit, és további közreműködésük katasztrofális helyzetbe sodorná a társaságot. Amennyiben a két vezető önként nem mond le a tisztségéről, Hertel azt szeretné, ha a 2018. november 5-re összehívott elnökségi ülésen a Pest és Nógrád megyei települések képviselői megszavaznák a felmentésüket.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám a médiatanács által elfogadott tanulmány szerint – közölte Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóság az MTI-vel pénteken.

 • Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye 75,6 millió forintért kelt el a BÁV kétnapos őszi aukcióján, amelyen a festmények mellett műtárgyakat és ékszereket kínáltak az érdeklődőknek.

 • Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt – a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló – megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is – mondta Tarlós István főpolgármester a testület megalakulását követő budapesti sajtótájékoztatón.

 • Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a Magyarországon termelt, kifogható és elfogyasztható halak minősége a sajtóban sugalmazott álláspontoktól eltérően – közölte Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke pénteken az MTI-vel.