EUR: 317,97 Ft
CHF: 280,55 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Lemondatnák a szemétbotrány felelőseit

Összesen 116 agglomerációs településen állt le a szemétszállítás múlt pénteken, amikor is a Zöld Híd Kft. bejelentette: nem tudnak tovább működni, ezért tájékoztatták a kormányt és a katasztrófavédelmet. Az ügy legújabb fejleményeként Hertel László, Sződ polgármestere lemondásra szólította fel a nonprofit kft. vezetőit: Gémesi Györgyöt, az LMP listájáról parlamentbe jutott, de mandátumáról lemondott gödöllői polgármestert, a kft.-t működtető települési önkormányzati társulás vezetőjét és Gyenes Szilárdot, a kft. megbízott ügyvezetőjét.

Eközben Kontrát Károly, belügyminiszter-helyettes úgy fogalmazott: felháborító, hogy a cég nem képes ellátni szerződésben vállalt kötelezettségét és a feladatkört átadni sem. Szerinte Gémesi politikai játszmába kezdett, de a kormány nem enged a zsarolásnak.


Góra Zoltán vezérőrnagy, az országos katasztrófavédelem főigazgatója közölte: felkészültek a szemétszállítás megszervezésére az ország bármelyik pontján, és képesek ellátni a szolgáltató feladatát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

  Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

  Igen gyengécske magyarázattal szolgált új felesége esküvői náci karlendítése kapcsán Sneider Tamás Jobbik-elnök, aki szerint “csak poénkodtak” a kiszivárgott videón. Az elmúlt években megszokhattuk, hogy az egykori radikálisok átírnák saját múltjukat, de most az is kiderült: nem csak a régmúltban, a néppárti fordulat óta is leginkább a náci romantika fakasztja őket mosolyra.

 • Rögtönítélő bíróságokat akarnak Sorosék

  Rögtönítélő bíróságokat akarnak Sorosék

  Brüsszel és a Soros-szervezetek korlátozni akarják a tagállamok függetlenségét, fejük fölé kineveznének egy úgynevezett független szakértői testületet, amely valójában egy rögtönítélő bíróság lenne – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

 • Egyre rejtélyesebb a kizuhant kislány ügye

  Egyre rejtélyesebb a kizuhant kislány ügye

  Újabb személyt gyanúsíthatnak meg a kistarcsai gyermektragédia ügyében. A hároméves Pannikának, aki kizuhant a negyedikről, a szüleit és a rá vigyázó keresztanyját is meggyanúsították már, a gyerek vérében pedig alkoholt találtak.