2019. augusztus 20., kedd
István

Belföld

Lemondatnák a szemétbotrány felelőseit

Összesen 116 agglomerációs településen állt le a szemétszállítás múlt pénteken, amikor is a Zöld Híd Kft. bejelentette: nem tudnak tovább működni, ezért tájékoztatták a kormányt és a katasztrófavédelmet. Az ügy legújabb fejleményeként Hertel László, Sződ polgármestere lemondásra szólította fel a nonprofit kft. vezetőit: Gémesi Györgyöt, az LMP listájáról parlamentbe jutott, de mandátumáról lemondott gödöllői polgármestert, a kft.-t működtető települési önkormányzati társulás vezetőjét és Gyenes Szilárdot, a kft. megbízott ügyvezetőjét.

Eközben Kontrát Károly, belügyminiszter-helyettes úgy fogalmazott: felháborító, hogy a cég nem képes ellátni szerződésben vállalt kötelezettségét és a feladatkört átadni sem. Szerinte Gémesi politikai játszmába kezdett, de a kormány nem enged a zsarolásnak.


Góra Zoltán vezérőrnagy, az országos katasztrófavédelem főigazgatója közölte: felkészültek a szemétszállítás megszervezésére az ország bármelyik pontján, és képesek ellátni a szolgáltató feladatát.

Kapcsolódó Cikkek

  • Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

    Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

    Rendkívüli események nélkül zajlanak az augusztus 20-ai rendezvények Budapesten, a programokra rekord számú látogatót várnak – közölte Kovács Zoltán államtitkár, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője a Magyar ízek utcájában tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten.

  • A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

    A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

    A NASA illetékesei megadták a hivatalos hozzájárulást ahhoz, hogy űrszondát küldjenek néhány év múlva a Jupiter Európé nevű holdjára, a jégkéreg borította holdat a lehető legnagyobb részletességgel akarják feltárni az amerikai űrkutatási hivatal tudósai.