2019. október 16., szerda
Gál

Egyéb X.kerület

Letették a leendő park alapkövét

Park épül Kőbánya egyik forgalmas kereszteződésénél. A Kápolna utca és a Kőrösi Csoma Sándor út csomópontjában, az egykori szolgáltatóház helyén létrejövő új park alapkövét a múlt héten helyezték el.

 Amikor az új városrészközpont megépült Kőbányán a panelházakkal, új közlekedési csomópont is létesült aluljárórendszerrel a biztonságos átkelés érdekében, ám hamar kiderült, ezt nem szerették meg a kőbányaiak – nem is vették igénybe –, az állapota és a környék közbiztonsága pedig gyorsan romlásnak indult. Nemsokára viszont olyan zöld pont lesz, ami a városrészek közötti átkelést szolgálja és a remények szerint a levegő minőségét is javítja.

Liget téri park, alapkőletétel
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.