EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Belföld

Letöltendő szabadságvesztésre ítéltek két drogkereskedőt Nyíregyházán

Nem jogerősen letöltendő fegyház- és börtönbüntetésre ítélt egy kábítószer-kereskedelem kísérletével vádolt férfit és apját a Nyíregyházi Törvényszék csütörtökön.

Sterné Deák Andrea, a törvényszék sajtószóvivője közleményében azt írta, a bíróság az elsőrendű vádlottra, idősebb M. J.-re négy év börtönbüntetést, fiára pedig hat év fegyházbüntetést szabott ki.


A tényállás szerint a másodrendű vádlott 2013. november 28-án 667 kilogramm kábítószernek minősülő morfint és mákőrleményt szállított kisteherautójával Nyíregyháza belterületén, amikor a rendőrség igazoltatta. A rendőrök még aznap a férfi apjának ingatlanán mintegy 1494 kilogramm mákgubóőrleményt, mákszalmát, mákmagot, valamint kábítószer kinyeréséhez szükséges berendezéseket és anyagokat foglaltak le.

A bíróság megállapítása szerint a vádlottak kiemelkedő tárgyi súlyú, öttől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény kísérletét valósították meg. A büntetés kiszabásakor az elsőrendű vádlott esetében megromlott egészségi állapotára és idős korára tekintettel a bíróság lehetőséget látott öt évnél rövidebb szabadságvesztés, valamint fegyház helyett börtön kiszabására. A másodrendű vádlottnak csak a büntetlen előéletét értékelték enyhítő körülményként – ismertette a szóvivő.

Az ügyész súlyosításért, a vádlottak és védőik elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek az ítélet ellen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám a médiatanács által elfogadott tanulmány szerint – közölte Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóság az MTI-vel pénteken.

 • Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye 75,6 millió forintért kelt el a BÁV kétnapos őszi aukcióján, amelyen a festmények mellett műtárgyakat és ékszereket kínáltak az érdeklődőknek.

 • Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt – a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló – megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is – mondta Tarlós István főpolgármester a testület megalakulását követő budapesti sajtótájékoztatón.

 • Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a Magyarországon termelt, kifogható és elfogyasztható halak minősége a sajtóban sugalmazott álláspontoktól eltérően – közölte Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke pénteken az MTI-vel.