EUR: 320,67 Ft
CHF: 279,60 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Belföld

Letöltendő szabadságvesztésre ítéltek két drogkereskedőt Nyíregyházán

Nem jogerősen letöltendő fegyház- és börtönbüntetésre ítélt egy kábítószer-kereskedelem kísérletével vádolt férfit és apját a Nyíregyházi Törvényszék csütörtökön.

Sterné Deák Andrea, a törvényszék sajtószóvivője közleményében azt írta, a bíróság az elsőrendű vádlottra, idősebb M. J.-re négy év börtönbüntetést, fiára pedig hat év fegyházbüntetést szabott ki.


A tényállás szerint a másodrendű vádlott 2013. november 28-án 667 kilogramm kábítószernek minősülő morfint és mákőrleményt szállított kisteherautójával Nyíregyháza belterületén, amikor a rendőrség igazoltatta. A rendőrök még aznap a férfi apjának ingatlanán mintegy 1494 kilogramm mákgubóőrleményt, mákszalmát, mákmagot, valamint kábítószer kinyeréséhez szükséges berendezéseket és anyagokat foglaltak le.

A bíróság megállapítása szerint a vádlottak kiemelkedő tárgyi súlyú, öttől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény kísérletét valósították meg. A büntetés kiszabásakor az elsőrendű vádlott esetében megromlott egészségi állapotára és idős korára tekintettel a bíróság lehetőséget látott öt évnél rövidebb szabadságvesztés, valamint fegyház helyett börtön kiszabására. A másodrendű vádlottnak csak a büntetlen előéletét értékelték enyhítő körülményként – ismertette a szóvivő.

Az ügyész súlyosításért, a vádlottak és védőik elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek az ítélet ellen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bombát találtak a Bozsik Stadionnál

  Bombát találtak a Bozsik Stadionnál

  Világháborús robbanótestet hatástalanítanak vasárnap a Bozsik Stadionnál. Emiatt a XIX. és a XVIII. kerületben is lezárásokra, forgalomkorlátozásra kell készülni.

 • Családi ház teraszára hajtott egy kisteherautó

  Családi ház teraszára hajtott egy kisteherautó

  Egy kisteherautó egy buszmegállón keresztül hajtva átszakította egy családi ház kerítését, majd annak teraszán állt meg kedden a Fejér megyei Kisapostagon – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatáson (VÉSZ) keresztül.

 • A nyugalom és a rend az értékteremtés alapja

  A nyugalom és a rend az értékteremtés alapja

  A nyugalom és a rend az értékteremtés alapja, a rendőrség eredményes munkája nélkül nem tud fejlődni a közösség – hangoztatta Pintér Sándor belügyminiszter kedden Karcagon, ahol felavatta a városi rendőrkapitányság új épületét.