EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Belföld

Letöltendő szabadságvesztésre ítéltek két drogkereskedőt Nyíregyházán

Nem jogerősen letöltendő fegyház- és börtönbüntetésre ítélt egy kábítószer-kereskedelem kísérletével vádolt férfit és apját a Nyíregyházi Törvényszék csütörtökön.

Sterné Deák Andrea, a törvényszék sajtószóvivője közleményében azt írta, a bíróság az elsőrendű vádlottra, idősebb M. J.-re négy év börtönbüntetést, fiára pedig hat év fegyházbüntetést szabott ki.


A tényállás szerint a másodrendű vádlott 2013. november 28-án 667 kilogramm kábítószernek minősülő morfint és mákőrleményt szállított kisteherautójával Nyíregyháza belterületén, amikor a rendőrség igazoltatta. A rendőrök még aznap a férfi apjának ingatlanán mintegy 1494 kilogramm mákgubóőrleményt, mákszalmát, mákmagot, valamint kábítószer kinyeréséhez szükséges berendezéseket és anyagokat foglaltak le.

A bíróság megállapítása szerint a vádlottak kiemelkedő tárgyi súlyú, öttől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény kísérletét valósították meg. A büntetés kiszabásakor az elsőrendű vádlott esetében megromlott egészségi állapotára és idős korára tekintettel a bíróság lehetőséget látott öt évnél rövidebb szabadságvesztés, valamint fegyház helyett börtön kiszabására. A másodrendű vádlottnak csak a büntetlen előéletét értékelték enyhítő körülményként – ismertette a szóvivő.

Az ügyész súlyosításért, a vádlottak és védőik elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek az ítélet ellen.

Kapcsolódó Cikkek

  • Változik a Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság összetétele

    Változik a Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság összetétele

    Változik a Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság összetétele, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke helyett a kormányzati tudománypolitikáért felelős miniszter kerül tagjai közé – az erről szóló kormányrendelet pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben.

  • Elhunyt Andy Vajna

    Elhunyt Andy Vajna

    Életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap vasárnap az MTI-vel.