EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 20., vasárnap
Vendel

Külföld

Levált a Nemzetközi Űrállomásról a Földre visszatérő űrhajó

Levált a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) csütörtökön a Szojuz MSZ-08 űrhajó, amely háromfős legénységgel a fedélzetén a nap folyamán visszatér a Földre – közölték újságírókkal a Moszkva melletti repülésirányító központban.

A legénységnek Oleg Artyemjev orosz, illetve Richard Arnold és Andrew Feustel amerikai űrhajós a tagja. A tervek szerint az űrhajó – közép-európai idő szerint 12 óra 51 perckor bekapcsolja fékezőrakétáit, és megkezdi a leválást a Föld körüli pályájáról.

Az ISS-en tovább folytatja munkáját Szergej Prokopjev orosz, Serena Aunon-Chancellor amerikai, illetve Alexander Gerst német űrhajós.

A Nemzetközi Űrállomásra már október 11-én indul újabb személyzet – Alekszej Ovcsinyin orosz és a Nick Hague amerikai űrhajós – a Szojuz MSZ-10 fedélzetén.

Kapcsolódó Cikkek

 • Százezrek tüntettek Rómában a bevándorláspárti, új olasz kormány ellen 

  Százezrek tüntettek Rómában a bevándorláspárti, új olasz kormány ellen 

  Ahogy a magyarországi békemenetre, úgy a Matteo Salvini által meghirdetett Olasz büszkeség napjára is az ország minden szegletéből tízezrek érkeztek az olasz fővárosba, hogy a Giuseppe Conte vezette baloldali olasz kormány, illetve annak migránsbarát intézkedései ellen tüntessenek – számol be a Magyar Nemzet.

 • Új alapokra helyeződhet Magyarország és az IMF kapcsolata

  Új alapokra helyeződhet Magyarország és az IMF kapcsolata

  Új alapokra helyeződhet Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kapcsolata a magyar gazdaság fejlődésének köszönhetően – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter Washingtonban, miután találkozott Krisztalina Georgievával, az IMF új vezérigazgatójával.

 • Megtörtént az első női űrséta!

  Megtörtént az első női űrséta!

  Először hajtott végre űrsétát kizárólag női űrhajóscsapat pénteken. Jessica Meir és Christina Koch, a Nemzetközi Űrállomás (ISS) két amerikai űrhajósa a csaknem hét órásra nyúlt pénteki űrsétán az állomás akkumulátorait cserélte ki.