2019. november 22., péntek
Cecília

Külföld

Lezuhant egy épület tetejéről Kína makaói összekötője

Szombat este életét vesztette Kína legmagasabb rangú makaói megbízottja, aki lezuhant annak az épületnek a tetejéről, amelyben élt – közölte a pekingi kormány vasárnap.

A közlemény szerint Cseng Hsziao-szung depressziótól szenvedett, de nem részletezték halálának körülményeit.


Az 59 éves Csenget 2017 szeptemberében nevezték ki a makaói összekötő iroda élére. A tisztségviselő a belső kormánykörökhöz tartozott: a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottságának tagja volt. Korábban a Központi Bizottság nemzetközi részlegének vezető-helyettese, 2013 és 2017 között pedig Fucsian tartomány kormányzó-helyettese volt.

Hongkonghoz hasonlóan Makaó is a Kínai Népköztársaság különleges közigazgatási területe, amelyet Peking az egy ország, két rendszer elve alapján kezel. A városállam élén egy kormányzó áll, aki csak Peking beleegyezésével léphet hivatalba. A kaszinóiról híres Makaó korábban portugál gyarmat volt, és 1999-ben került vissza Kínához.

A makaói összekötő iroda kapocs a helyi és a központi kormány között, és az utóbbi időben a helyi ügyekben is jelentős befolyásra tett szert.

Kínában már több pártfunkcionárius vetett véget önkezűleg életének, mert Hszi Csin-ping elnök korrupcióellenes küzdelmének keretében kegyvesztetté vált. Az nem derült ki, hogy Cseng Hsziao-szung esetében szó lehetett-e ilyesmiről.

Kapcsolódó Cikkek

 • Százéves italokat mentettek a tengerből

  Százéves italokat mentettek a tengerből

  Elképesztő rakománnyal jött fel a víz felszínére az Ocean X svéd merülőcsoport, akiknek 900 palack nedűt sikerült megmenteniük egy 1917-ben elsüllyedt hajóról.

 • Részegen ügyelt a radiológus

  Részegen ügyelt a radiológus

  Hatalmas lelki bánatában igen erősen felöntött a garatra egy radiológus Oroszországban, a gond ezzel csak az volt, hogy ezt munkaidőben tette.

 • A nap képe: Harci panda

  A nap képe: Harci panda

  Bemutatták a Belgiumban található Pairi Daiza állatkert 3 hónapos pandakölyök ikreit. A képen Bao Di, az ikerpár hím tagja látható, aki nyugodt nővérével ellentétben nagyon aktív, félelmetesen vicsorít a kis csöppség.