EUR: 358,36 Ft
CHF: 338,62 Ft
2020. március 31., kedd
Árpád

Egyéb Békéscsaba

Lomtalanításra felkészülni!

2018-ban az őszi lomtalanításra november 3-án és 10-én kerül sor. Érdemes figyelemmel kísérni, hogy melyik napon mely területeken várható a hulladék elszállítása.

A lomtalanítás keretében lehetőség van megválni a háztartásokban  keletkezett és feleslegessé vált nagy darabos hulladékoktól (pl.: bútor, lakberendezési tárgy, szőnyeg stb.), amelyek a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladják – tájékoztatott az önkormányzat. A lomtalanítás hatékonysága érdekében a város területét körzetekre osztották fel, ami biztosítja, hogy adott időben egy kisebb területről, koncentráltan, nagy erőkkel kerüljenek elszállításra a kikészített lomok, amelyek így rövidebb ideig okoznak kellemetlenséget.


November 3.: Jamina (Szarvasi út–Budapest vasútvonal–Kereki u. által határolt terület), Kenderföldek, Mezőmegyer, Gerla, Fényes, Szója utca és Meteor utca.

November 10.: Belváros, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, VI. kerület, Vandhát, Béke-kertek, Keleti-kertek, Borjúréti-kertek, Kastély-szőlők.


Amit nem visznek el:

  • a háztartásokban naponta képződő háztartási hulladékot,
  • ipari, mezőgazdasági tevékenység következtében keletkezett hulladékot,
  • veszélyes hulladékot (festékek, ragasztók, oldószerek, növényvédő szerek, zsírok, olajok, ezek csomagolóanyagai stb.)
  • elektronikai hulladékot,
  • építési törmeléket,
  • autógumit, autóroncsot és
  • zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű).

Az építési törmeléket a Békéscsabai Regionális Hulladékkezelő Műbe (5600 Békéscsaba, külterület 0763/194 hrsz.; tel.:06/66-432-169), a veszélyes hulladékot a FECÓ-FERR-FÉM Bt. telephelyére (5600 Békéscsaba, Hajnóczy u. 15.; tel.: 06/66-435-266) lehet beszállítani, a szolgáltató által meghatározott díj megfizetése mellett.

A közterület szennyezésének megelőzése érdekében kérik, hogy a hulladékot a szállításra megjelölt napon reggel 7 óráig, amennyiben ez nem megoldható, akkor legkorábban a megadott időpontok előtti napon helyezzék ki. A lomtalanítással kapcsolatos tájékoztatás a DAREH Bázis Zrt. ügyfélszolgálati irodáján a 66/447-150 telefonszámon, illetve a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályán a 66/523-800/2131 telefonszámon kérhető.

Kapcsolódó Cikkek