EUR: 332,96 Ft
CHF: 302,70 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Békéscsaba

Lomtalanításra felkészülni!

2018-ban az őszi lomtalanításra november 3-án és 10-én kerül sor. Érdemes figyelemmel kísérni, hogy melyik napon mely területeken várható a hulladék elszállítása.

A lomtalanítás keretében lehetőség van megválni a háztartásokban  keletkezett és feleslegessé vált nagy darabos hulladékoktól (pl.: bútor, lakberendezési tárgy, szőnyeg stb.), amelyek a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladják – tájékoztatott az önkormányzat. A lomtalanítás hatékonysága érdekében a város területét körzetekre osztották fel, ami biztosítja, hogy adott időben egy kisebb területről, koncentráltan, nagy erőkkel kerüljenek elszállításra a kikészített lomok, amelyek így rövidebb ideig okoznak kellemetlenséget.


November 3.: Jamina (Szarvasi út–Budapest vasútvonal–Kereki u. által határolt terület), Kenderföldek, Mezőmegyer, Gerla, Fényes, Szója utca és Meteor utca.

November 10.: Belváros, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, VI. kerület, Vandhát, Béke-kertek, Keleti-kertek, Borjúréti-kertek, Kastély-szőlők.


Amit nem visznek el:

 • a háztartásokban naponta képződő háztartási hulladékot,
 • ipari, mezőgazdasági tevékenység következtében keletkezett hulladékot,
 • veszélyes hulladékot (festékek, ragasztók, oldószerek, növényvédő szerek, zsírok, olajok, ezek csomagolóanyagai stb.)
 • elektronikai hulladékot,
 • építési törmeléket,
 • autógumit, autóroncsot és
 • zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű).

Az építési törmeléket a Békéscsabai Regionális Hulladékkezelő Műbe (5600 Békéscsaba, külterület 0763/194 hrsz.; tel.:06/66-432-169), a veszélyes hulladékot a FECÓ-FERR-FÉM Bt. telephelyére (5600 Békéscsaba, Hajnóczy u. 15.; tel.: 06/66-435-266) lehet beszállítani, a szolgáltató által meghatározott díj megfizetése mellett.

A közterület szennyezésének megelőzése érdekében kérik, hogy a hulladékot a szállításra megjelölt napon reggel 7 óráig, amennyiben ez nem megoldható, akkor legkorábban a megadott időpontok előtti napon helyezzék ki. A lomtalanítással kapcsolatos tájékoztatás a DAREH Bázis Zrt. ügyfélszolgálati irodáján a 66/447-150 telefonszámon, illetve a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályán a 66/523-800/2131 telefonszámon kérhető.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.