EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Békéscsaba

Lomtalanításra felkészülni!

2018-ban az őszi lomtalanításra november 3-án és 10-én kerül sor. Érdemes figyelemmel kísérni, hogy melyik napon mely területeken várható a hulladék elszállítása.

A lomtalanítás keretében lehetőség van megválni a háztartásokban  keletkezett és feleslegessé vált nagy darabos hulladékoktól (pl.: bútor, lakberendezési tárgy, szőnyeg stb.), amelyek a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladják – tájékoztatott az önkormányzat. A lomtalanítás hatékonysága érdekében a város területét körzetekre osztották fel, ami biztosítja, hogy adott időben egy kisebb területről, koncentráltan, nagy erőkkel kerüljenek elszállításra a kikészített lomok, amelyek így rövidebb ideig okoznak kellemetlenséget.


November 3.: Jamina (Szarvasi út–Budapest vasútvonal–Kereki u. által határolt terület), Kenderföldek, Mezőmegyer, Gerla, Fényes, Szója utca és Meteor utca.

November 10.: Belváros, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, VI. kerület, Vandhát, Béke-kertek, Keleti-kertek, Borjúréti-kertek, Kastély-szőlők.


Amit nem visznek el:

 • a háztartásokban naponta képződő háztartási hulladékot,
 • ipari, mezőgazdasági tevékenység következtében keletkezett hulladékot,
 • veszélyes hulladékot (festékek, ragasztók, oldószerek, növényvédő szerek, zsírok, olajok, ezek csomagolóanyagai stb.)
 • elektronikai hulladékot,
 • építési törmeléket,
 • autógumit, autóroncsot és
 • zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű).

Az építési törmeléket a Békéscsabai Regionális Hulladékkezelő Műbe (5600 Békéscsaba, külterület 0763/194 hrsz.; tel.:06/66-432-169), a veszélyes hulladékot a FECÓ-FERR-FÉM Bt. telephelyére (5600 Békéscsaba, Hajnóczy u. 15.; tel.: 06/66-435-266) lehet beszállítani, a szolgáltató által meghatározott díj megfizetése mellett.

A közterület szennyezésének megelőzése érdekében kérik, hogy a hulladékot a szállításra megjelölt napon reggel 7 óráig, amennyiben ez nem megoldható, akkor legkorábban a megadott időpontok előtti napon helyezzék ki. A lomtalanítással kapcsolatos tájékoztatás a DAREH Bázis Zrt. ügyfélszolgálati irodáján a 66/447-150 telefonszámon, illetve a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályán a 66/523-800/2131 telefonszámon kérhető.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.