EUR: 321,59 Ft
CHF: 282,03 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Belföld

Luxusúton vett részt a jobbikos

Többmilliós luxusutazáson vett részt Szilágyi György jobbikos képviselő a riói olimpia idején. Az útját a Budapest 2024 Kft.-nek köszönhette, ami azért pikáns, mert a politikus korábban tagja volt a Fradi szurkolói keménymagjának, most Orbán Viktort támadja külföldi utazásai miatt – írta az Origo.

 

Szilágyi György szereti hangsúlyozni azt a Jobbikra jellemző, álságos elvet, miszerint ő a szegények barátja, a kisemberek megmentője. Lehet, hogy Rióba is ezért utazott, ám kétséges, hogy a VIP-belépőkkel a zsebében találkozott volna a brazíliai szegénységgel. A tíznapos utat ráadásul luxuskörülmények között töltötte a jobbikos politikus, miután business osztályon repült a brazil nagyvárosba.

De mégis mennyibe került ez a fényűzés? Nos, a riói jegyek általában 800 ezer és egymillió forint között mozognak, ez egy olyan frekventált időszakban, mint az olimpiai, akár másfélszeresébe is. A szállás szintén egymillió körüli összeget jelenthetett. Tehát, a másokat pellengérre állító Szilágyi útja minimum két-hárommillió forintba kerülhetett, ha nem többe. Szilágyi György vagyonnyilatkozatában semmiféle, az utazásra vonatkozó információt nem lehet találni, ingatlanja nincs, mindössze egy hatmillió forintos megtakarítást és egy hatéves Volkswagen Passatot vallott be a képviselő.


Szilágyi korábban azzal hívta fel a figyelmet, hogy a parlamentben veréssel fenyegette meg Dömötör Csaba államtitkárt: „Gyere ki, úgy nyakonb**zlak, hogy leszáll a fejed!” Nem mellesleg a jobbikos képviselő politikai karrierje előtt focihuligán volt.

 További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Több „Gruevszki-ügy” fut Európában

    Több „Gruevszki-ügy” fut Európában

    Nyugat-európai lapok támadják hazánkat Nikola Gruevszki volt Macedón kormányfő magyarországi tartózkodása miatt, miközben Belgiumban pihen Carles Puigdemont, a lázadás és hűtlen kezelés miatt körözött katalán elnök, Francaiország ad búvóhelyet Sebastien Avajon kokaincsempészetért elítélt benine-i elnökjelöltnek, míg Németországban több mint ezer török diplomata kért menedéket.

  • Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a visegrádi négyek (V4), amely 2019 második felében kezdi meg működését – nyilatkozta a közmédiának Benkő Tibor a V4 tagországok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) védelmi minisztereinek csütörtöki szlovákiai biztonságpolitikai tanácskozását követően.