2020. április 04., szombat
Izidor

Külföld

Macron egy félmeztelen karibi bűnözőt ölelgetett – Fotó!

Újabb botrány van kibontakozóba Emmanuel Macron francia elnök körül, ugyanis a napokban ellátogatott Franciaország tengerentúli megyéibe, ahol vérlázító körülmények között fényképezkedett helyi szavazóival – írja az Origo.

A bukott szocialista miniszterből lett francia elnök mellett jól látható, amint egyik fotópartnere a középső ujját mutatta a fotósnak (ezáltal gyakorlatilag a franciáknak), a másikukat pedig azután ölelgette Macron, hogy bemutatkozáskor elmondta neki, hogy ő egy rabló, aki most szabadult a börtönből. Mindezt a a Le Figaro derítette ki. A képet Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés (volt Nemzeti Front) elnöke a következőket írta a fotó alá a Twitteren: nem találunk szavakat felháborodásunk kifejezésére. Franciaország nem ezt érdemli. Ez megbocsáthatatlan!


Valerie Boyer, a konzervatív Republikánusok képviselője arra emlékeztetett, hogy korábban Macron Franciaországban durván leszidott egy fiatalt, aki viccesen Manunak szólította. „Nem szólíthatsz Manunak, elnök úrnak kell szólítanod” – mondta akkor. Most egy bűnözőtől ennél sokkal nagyobb bizalmaskodást is eltűrt az elnök. Az elnök egyébként a botrányos találkozóra most nem vitte magával a a nála 24 évvel idősebb, most 64 éves feleségét – írja a lap.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek