EUR: 321,69 Ft
CHF: 281,81 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Belföld

Magyarország megvédi magát és teljesíti a tőle elvárhatót

Az éghajlatváltozás és a migráció kérdésében Magyarország nyilván nem tudja megváltoztatni a világot, de megvédi magát, és teljesíti, ami tőle elvárható – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten.

Magyar Levente a Biztonsági kihívások a 21. században (Éghajlatváltozás – Migráció) címmel tartott konferencián felszólalásában hangsúlyozta: a klímaváltozás létező jelenség, amelynek drasztikus hatásai vannak, és leginkább a Föld szegényebb országai vannak a legkiszolgáltatottabb helyzetben.


A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendezett tanácskozáson az államtitkár úgy vélte, onnan, ahol ellehetetlenül természeti okokból az élet, az emberek a jobb körülményekkel bíró helyekre érkeznek, ezért folyamatos nyomás lesz a világ fejlettebb régiói, és így Magyarország irányába is.

Magyar Levente szerint ebben a helyzetben lehet alkalmazni a direkt módszert, így nem engedjük be a tömegeket, amelyeket nem tudunk befogadni.


Emellett pedig Magyarország él az indirekt beavatkozás lehetőségével is, vagyis megvizsgálja, hogy miként járulhat hozzá ahhoz, hogy minél kevesebben keljenek útra – magyarázta. Közölte: Magyarország a méretéhez képest jelentős összeggel támogat nála fejletlenebb országokat.

Az államtitkár kijelentette: Magyarország nyilván nem tudja megváltoztatni a világot, de megvédi magát, és teljesíti, ami tőle elvárható.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Több „Gruevszki-ügy” fut Európában

    Több „Gruevszki-ügy” fut Európában

    Nyugat-európai lapok támadják hazánkat Nikola Gruevszki volt Macedón kormányfő magyarországi tartózkodása miatt, miközben Belgiumban pihen Carles Puigdemont, a lázadás és hűtlen kezelés miatt körözött katalán elnök, Francaiország ad búvóhelyet Sebastien Avajon kokaincsempészetért elítélt benine-i elnökjelöltnek, míg Németországban több mint ezer török diplomata kért menedéket.

  • Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a visegrádi négyek (V4), amely 2019 második felében kezdi meg működését – nyilatkozta a közmédiának Benkő Tibor a V4 tagországok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) védelmi minisztereinek csütörtöki szlovákiai biztonságpolitikai tanácskozását követően.