EUR: 318,10 Ft
CHF: 280,16 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Belföld

Magyarország megvédi magát és teljesíti a tőle elvárhatót

Az éghajlatváltozás és a migráció kérdésében Magyarország nyilván nem tudja megváltoztatni a világot, de megvédi magát, és teljesíti, ami tőle elvárható – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten.

Magyar Levente a Biztonsági kihívások a 21. században (Éghajlatváltozás – Migráció) címmel tartott konferencián felszólalásában hangsúlyozta: a klímaváltozás létező jelenség, amelynek drasztikus hatásai vannak, és leginkább a Föld szegényebb országai vannak a legkiszolgáltatottabb helyzetben.


A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendezett tanácskozáson az államtitkár úgy vélte, onnan, ahol ellehetetlenül természeti okokból az élet, az emberek a jobb körülményekkel bíró helyekre érkeznek, ezért folyamatos nyomás lesz a világ fejlettebb régiói, és így Magyarország irányába is.

Magyar Levente szerint ebben a helyzetben lehet alkalmazni a direkt módszert, így nem engedjük be a tömegeket, amelyeket nem tudunk befogadni.


Emellett pedig Magyarország él az indirekt beavatkozás lehetőségével is, vagyis megvizsgálja, hogy miként járulhat hozzá ahhoz, hogy minél kevesebben keljenek útra – magyarázta. Közölte: Magyarország a méretéhez képest jelentős összeggel támogat nála fejletlenebb országokat.

Az államtitkár kijelentette: Magyarország nyilván nem tudja megváltoztatni a világot, de megvédi magát, és teljesíti, ami tőle elvárható.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Sneider magyar SS-t alapított

    Sneider magyar SS-t alapított

    Rendőrségi jegyzőkönyvek bizonyítják, hogy Sneider “Roy” Tamás, a Jobbik jelenlegi elnöke olyan neonáci hálózat megszervezésében gondolkodott a ’90-e sévekben, amely összefogta volna az elszórt hazai szkinhed-csoportokat.