EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

Magyarország megvédi magát és teljesíti a tőle elvárhatót

Az éghajlatváltozás és a migráció kérdésében Magyarország nyilván nem tudja megváltoztatni a világot, de megvédi magát, és teljesíti, ami tőle elvárható – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten.

Magyar Levente a Biztonsági kihívások a 21. században (Éghajlatváltozás – Migráció) címmel tartott konferencián felszólalásában hangsúlyozta: a klímaváltozás létező jelenség, amelynek drasztikus hatásai vannak, és leginkább a Föld szegényebb országai vannak a legkiszolgáltatottabb helyzetben.


A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendezett tanácskozáson az államtitkár úgy vélte, onnan, ahol ellehetetlenül természeti okokból az élet, az emberek a jobb körülményekkel bíró helyekre érkeznek, ezért folyamatos nyomás lesz a világ fejlettebb régiói, és így Magyarország irányába is.

Magyar Levente szerint ebben a helyzetben lehet alkalmazni a direkt módszert, így nem engedjük be a tömegeket, amelyeket nem tudunk befogadni.


Emellett pedig Magyarország él az indirekt beavatkozás lehetőségével is, vagyis megvizsgálja, hogy miként járulhat hozzá ahhoz, hogy minél kevesebben keljenek útra – magyarázta. Közölte: Magyarország a méretéhez képest jelentős összeggel támogat nála fejletlenebb országokat.

Az államtitkár kijelentette: Magyarország nyilván nem tudja megváltoztatni a világot, de megvédi magát, és teljesíti, ami tőle elvárható.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre népszerűbbek a tematikus utak

  Egyre népszerűbbek a tematikus utak

  Egyre népszerűbbek a különböző tematikus utak a turisták körében – mondta Kiss Róbert Richárd szakújságíró az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

 • Szünetel a vonatközlekedés Budaörs és Biatorbágy között

  Szünetel a vonatközlekedés Budaörs és Biatorbágy között

  Jelentős késésekre kell számítani a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon, mert a budaörsi állomáson megsérült az áramszedője a Déli pályaudvarról Győrbe tartó hajnali személyvonatnak, a vonatok emiatt Budaörs és Biatorbágy között nem közlekedhetnek – közölte a Mávinform szombat reggel az MTI-vel.

 • Tele vannak a magyarországi gáztárolók

  Tele vannak a magyarországi gáztárolók

  Szinte csordultig teltek a magyarországi gáztárolók: a legfrissebben regisztrált készletszint 6,139 milliárd köbméter, amely közel 97 százalékos töltöttséget jelent a 6,33 milliárd köbméteres kapacitást tekintve – írta a Magyar Nemzet szombaton.

 • Ma van a magyar dráma napja

  Ma van a magyar dráma napja

  Ma van a magyar dráma napja: magyar szerzők műveivel, rendhagyó programokkal és díjátadóval is ünnepelnek a színházak országszerte és a határon túl is.