EUR: 322,02 Ft
CHF: 283,45 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Dunaújváros

Máshol lesznek hazai pályán

Az uszoda felújítása miatt az Élményfürdőben végzik edzéseiket a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdázói. Nem ez azonban az egyetlen nehézség, amellyel a renoválás miatt kénytelenek megküzdeni, hiszen mérkőzéseik megrendezésére az itt használt medencék nem alkalmasak.

Csaknem hárommilliárd forintból újul meg a Fabó Éva Sportuszoda. Az épület alaposan rászorul már a renoválásra, így teljesen időszerű volt a felújítás. A munkálatok időtartama alatt azonban az úszókon kívül a vízilabdázóknak is máshol kellett medencét keresniük, hogy edzhessenek: az Élményfürdő természetesen rendelkezésükre áll, ez azonban a „házi feladatnak” csak az egyik fele, hiszen a sorra kerülő hazai mérkőzéseik megrendezésére itt nincs lehetőség, mivel az intézmény medencéi nem felelnek meg az előírásoknak.


Az edzések és mérkőzések megszervezése is megoldásra vár a dunaújvárosi vízilabdázóknál
(archív fotó: DFVE)

Ezért előbb Budapesten játszottak „hazai” pályán, majd a folytatásban minden bizonnyal Nagykanizsán, Székesfehérváron vagy Sopronban rendezik a meccseket. Mint azt Primász Ágnes, a DFVE szakosztályvezetője a Dunaújváros Online-nak adott interjúban elmondta, nagy segítséget kaptak edzéseik megszervezéséhez, hiszen a hűvösebb időszakban nem tudják majd használni az Élményfürdő medencéjét, ám az UVSE és a Ferencváros csapata is biztosította támogatásáról a dunaújvárosiakat, így szükség esetén a fővárosban tréningeznek majd a DUE vízilabdázói.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Tudomány és szakmaismeret

  Tudomány és szakmaismeret

  Hatodik alkalommal rendezték a Péch Antal szakmai napot, melynek zárásakor kezdetét vette a negyedik alkalommal megrendezett Szakmák Éjszakája.