EUR: 322,85 Ft
CHF: 283,91 Ft
2018. november 14., szerda
Aliz

Egyéb Dunaújváros

Máshol lesznek hazai pályán

Az uszoda felújítása miatt az Élményfürdőben végzik edzéseiket a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdázói. Nem ez azonban az egyetlen nehézség, amellyel a renoválás miatt kénytelenek megküzdeni, hiszen mérkőzéseik megrendezésére az itt használt medencék nem alkalmasak.

Csaknem hárommilliárd forintból újul meg a Fabó Éva Sportuszoda. Az épület alaposan rászorul már a renoválásra, így teljesen időszerű volt a felújítás. A munkálatok időtartama alatt azonban az úszókon kívül a vízilabdázóknak is máshol kellett medencét keresniük, hogy edzhessenek: az Élményfürdő természetesen rendelkezésükre áll, ez azonban a „házi feladatnak” csak az egyik fele, hiszen a sorra kerülő hazai mérkőzéseik megrendezésére itt nincs lehetőség, mivel az intézmény medencéi nem felelnek meg az előírásoknak.


Az edzések és mérkőzések megszervezése is megoldásra vár a dunaújvárosi vízilabdázóknál
(archív fotó: DFVE)

Ezért előbb Budapesten játszottak „hazai” pályán, majd a folytatásban minden bizonnyal Nagykanizsán, Székesfehérváron vagy Sopronban rendezik a meccseket. Mint azt Primász Ágnes, a DFVE szakosztályvezetője a Dunaújváros Online-nak adott interjúban elmondta, nagy segítséget kaptak edzéseik megszervezéséhez, hiszen a hűvösebb időszakban nem tudják majd használni az Élményfürdő medencéjét, ám az UVSE és a Ferencváros csapata is biztosította támogatásáról a dunaújvárosiakat, így szükség esetén a fővárosban tréningeznek majd a DUE vízilabdázói.

Kapcsolódó Cikkek