EUR: 330,93 Ft
CHF: 302,37 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb Dunaújváros

Máshol lesznek hazai pályán

Az uszoda felújítása miatt az Élményfürdőben végzik edzéseiket a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdázói. Nem ez azonban az egyetlen nehézség, amellyel a renoválás miatt kénytelenek megküzdeni, hiszen mérkőzéseik megrendezésére az itt használt medencék nem alkalmasak.

Csaknem hárommilliárd forintból újul meg a Fabó Éva Sportuszoda. Az épület alaposan rászorul már a renoválásra, így teljesen időszerű volt a felújítás. A munkálatok időtartama alatt azonban az úszókon kívül a vízilabdázóknak is máshol kellett medencét keresniük, hogy edzhessenek: az Élményfürdő természetesen rendelkezésükre áll, ez azonban a „házi feladatnak” csak az egyik fele, hiszen a sorra kerülő hazai mérkőzéseik megrendezésére itt nincs lehetőség, mivel az intézmény medencéi nem felelnek meg az előírásoknak.


Az edzések és mérkőzések megszervezése is megoldásra vár a dunaújvárosi vízilabdázóknál
(archív fotó: DFVE)

Ezért előbb Budapesten játszottak „hazai” pályán, majd a folytatásban minden bizonnyal Nagykanizsán, Székesfehérváron vagy Sopronban rendezik a meccseket. Mint azt Primász Ágnes, a DFVE szakosztályvezetője a Dunaújváros Online-nak adott interjúban elmondta, nagy segítséget kaptak edzéseik megszervezéséhez, hiszen a hűvösebb időszakban nem tudják majd használni az Élményfürdő medencéjét, ám az UVSE és a Ferencváros csapata is biztosította támogatásáról a dunaújvárosiakat, így szükség esetén a fővárosban tréningeznek majd a DUE vízilabdázói.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.