2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Dunaújváros

Máshol lesznek hazai pályán

Az uszoda felújítása miatt az Élményfürdőben végzik edzéseiket a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdázói. Nem ez azonban az egyetlen nehézség, amellyel a renoválás miatt kénytelenek megküzdeni, hiszen mérkőzéseik megrendezésére az itt használt medencék nem alkalmasak.

Csaknem hárommilliárd forintból újul meg a Fabó Éva Sportuszoda. Az épület alaposan rászorul már a renoválásra, így teljesen időszerű volt a felújítás. A munkálatok időtartama alatt azonban az úszókon kívül a vízilabdázóknak is máshol kellett medencét keresniük, hogy edzhessenek: az Élményfürdő természetesen rendelkezésükre áll, ez azonban a „házi feladatnak” csak az egyik fele, hiszen a sorra kerülő hazai mérkőzéseik megrendezésére itt nincs lehetőség, mivel az intézmény medencéi nem felelnek meg az előírásoknak.


Az edzések és mérkőzések megszervezése is megoldásra vár a dunaújvárosi vízilabdázóknál
(archív fotó: DFVE)

Ezért előbb Budapesten játszottak „hazai” pályán, majd a folytatásban minden bizonnyal Nagykanizsán, Székesfehérváron vagy Sopronban rendezik a meccseket. Mint azt Primász Ágnes, a DFVE szakosztályvezetője a Dunaújváros Online-nak adott interjúban elmondta, nagy segítséget kaptak edzéseik megszervezéséhez, hiszen a hűvösebb időszakban nem tudják majd használni az Élményfürdő medencéjét, ám az UVSE és a Ferencváros csapata is biztosította támogatásáról a dunaújvárosiakat, így szükség esetén a fővárosban tréningeznek majd a DUE vízilabdázói.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.