EUR: 344,20 Ft
CHF: 320,32 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Sport

Mayweather: Lehet készíteni a csekkfüzeteket

Újabb milliókkal gyarapodik hamarosan Floyd Mayweather. A már többször visszavonult veretlen amerikai öklöző elfogadta az orosz MMA-bajnok, Habib Nurmagomedov kihívását, és megmérkőzik vele Las Vegasban.

Az orosz bajnok ázsiója alaposan megnőtt, miután a múlt héten négy menetben simán elintézte a nagyszájú ketrecharcost, Connor McGregort. Mindjárt tudatta is Mayweatherrel, hogy „a dzsungelnek csak egy királya lehet”. Az amerikai öklöző tavaly augusztusban, minden idők legnagyobb küzdősport meccsének becézett csatában „csak” technikai KO-val tudta legyőzni az írt, míg Nurmagomedov egy fojtással a küzdelem feladására késztette.


/Fotó: Profimedia, SIPA USA

– Gyerünk, Floyd, a két veretlen bajnoknak most kell megmérkőzni egymással – biztatta jövőbeli ellenfelét az orosz.

A kihívásra a maga sajátos módján reagált Floyd Mayweather, és tudatta a meccset közvetítő fizetős csatornákkal, hogy készítsék elő a csekkfüzetüket.

/Fotó: Profimedia, Alamy

– Tegyük újra naggyá Las Vegast! – válaszolta Mayweather, aki nem arról híres, hogy feleslegesen járatja a száját, így tényleg létrejöhet a nagy csata. Igaz, a McGregor elleni meccs után kitört bunyó miatt még büntetés is várhat az oroszra, de alighanem mindent felülír majd a várható, több százmillió dolláros bevétel.

Apróságnak tűnik, hogy a 41 éves Mayweather már elígérkezett, hiszen néhány héttel korábbi bejelentése szerint még az idén revansot ad a 39 éves Manny Pacquiaónak. A Fülöp-szigeteki öklözőt 2015-ben legyőzte a Money Man. Az a meccs 600 millió dolláros (kb. 167 milliárd forint) bevételt hozott, Mayweather állítólag ennek a harmadát tehette zsebre. 

Kapcsolódó Cikkek