2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb XVII.kerület

Megajándékozták a babatriót

Százezer forinttal és babacsomaggal támogatta az önkormányzat a Szigeti családot, akiknél július utolsó napján hármas ikrek születtek. Riz Levente polgármester személyesen látogatta meg őket otthonukban a múlt héten.

Szigeti Gábornak és Szigeti-Scanlon Kelsey Ilonának 2018. július 31-e jelentős nap volt az életében, mivel kicsiny családjuk nagy családdá bővült. A feleség 36 hét várandósság után három egészséges, gyönyörű gyermeknek adott éltet − tájékoztatott az önkormányzat. Luca, Kamilla és Gábriel azóta minden percét beosztja szüleinek, akik féltő gonddal vigyázzák gyermekeiket. A nagyszülők még aktívan dolgoznak, de amikor csak tehetik, segítségére vannak a fiatal szülőknek.


Riz Levente polgármester személyesen adta át az ajándékokat
( Fotó: Sáfár Tibor)

A két hónapos csöppségeket Riz Levente polgármester köszöntötte, és vitte el otthonukba Rákosmente önkormányzatának üdvözletét, ajándékait: százezer forint készpénzt, három babacsomagot, valamint az apróságok ellátásához szükséges egyéb hasznos termékeket.

Ilona és Gábor keveset pihen, de a babák mindenért kárpótolják őket
( Fotó: Sáfár Tibor)

Ilona és Gábor a Magyar Állami Operaházban ismerkedtek meg, mindketten balett-táncosok. 2014-ben kötötték össze életüket hivatalosan is, négy évvel később pedig – nagy örömükre – megérkezett a gyermekáldás. A babák édesanyja elmondta, amikor megtudták, hogy nem egy, hanem három baba is lakik a pocakban, megörültek, hiszen mindig is több gyermeket szerettek volna. A szülést követő időszak nehéz volt számukra, de napról napra könnyebb az életük. A picik mára már 3-4 órát is hagyják szüleiket pihenni. A szülők hozzátették, egy ismerősük javaslatára költöztek Rákosmentére, döntésüket pedig nem bánták meg, hiszen itt egyszerre megtalálják a nagyvárosi nyüzsgést, annak minden előnyével, valamint a gyermekek számára fontos kertvárosi, friss levegőjű környezetet, továbbá a baráti, segítő közeget.


Ritkák a hármas ikrek

Szakemberek szerint átlagosan minden tízezredik születésre jut egy hármas iker. A XVII. kerületben utoljára tavaly köszöntöttek hármas ikreket, akik szintén Rákoscsabán élnek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.