2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Külföld

Megállítaná Trump a migránskaravánt

Napok óta izgalomban tartja a világ közvéleményét az a több ezer fősre duzzadt, Soros György által pénzelt migránskaraván, ami két hete indult Hondurasból, és jelenleg Mexikó területén közelít az Egyesült Államok határához. Most Donald Trump amerikai elnök is üzent nekik.

– Jó néhány bandatag és rossz ember is keveredett a déli határunk felé tartó migránskaravánba. Kérlek, forduljatok vissza mert nem léphettek az Egyesült Államok területére, csak a legális eljáráson keresztül. Ez a hazánkat érő invázió, ezért a hadseregünk vár rátok – írta a Twitteren  az amerikai elnök, aki ötezer katonát vezényelt az ország déli határához.

MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais

– Az amerikai elnök katonai erőket is kész bevetni a körülbelül hétezer főt számláló bevándorlócsapattal szemben – nyilatkozta a Reutersnek egy amerikai tisztségviselő. Trump azután váltott keményebb álláspontra, miután a migránshorda erőszakos tagjai megtámadták a helyi rendőrség tagjait a guatemalai–mexikói határon.

Mint ismert a migránskaraván, amit a hírek szerint Soros György és hálózata szervez és finanszíroz éppen az amerikai félidős választások idején érhet a mexikói–amerikai határra. Sokak szerint mindez nem véletlen, és politikai nyomásgyakorlásnak használják a migránsokat a bevándorlásellenes Donald Trump ellen.

Eközben a Balkánon is folyamatosan szervezik a Soros-féle szervezetek a migrációt, a múlt héten – a 2015-ös röszkeihez hasonló – zavargásokra került sor a bosnyák–horvát határon. Ezért a Belügyminisztérium megerősítette a magyar déli határszakasz védelmét.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek