EUR: 319,31 Ft
CHF: 281,74 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Ózd

Megállíthatatlan a rallycross ifjú ózdi üstököse

Benzingőzben nőtt fel, így semmi meglepő nincs abban, hogy édesapja nyomdokaiba lépve ifj. Nedecki László is autóversenyző lett. Az „ifjú Vadkutya” lezárta első hivatalos rallycross-versenyévadját. Az abszolút értékelésben elért 9. helye miatt nem kell szégyenkeznie, az újoncok mezőnyében megszerzett második pozíció pedig reményteljes jövőképet vetít előre.

Fotó: Hajósi Miklós
Apja nyomdokaiban indult és jöttek az eredmények

– Apa egyik ismerőse szólt, hogy Újházi  László, alias Tyuki bácsi mentorálásával lehetőség van a rallycross juniorkupájában fiatal, jogosítvánnyal még nem rendelkező versenyzőként indulni – emlékezett vissza a kezdetekre ifj. Nedecki László. – A sorozatban egy nyolcszelepes, 68 lóerős Suzukival álltam rajthoz, amely természetesen a megfelelő bukóketreccel volt megerősítve. Az autó és én hamar összebarátkoztunk, és úgy gondolom, jó párost alkottunk a szezon során – tette hozzá az ifjú versenyző.


Nyitott személyiségének köszönhetően Lackó hamar összebarátkozott versenytársaival, akik segítették a pályák mihamarabbi megismerésében. A test test elleni küzdelem kezdetben furcsa volt számára a futamokon, de gokartos múltjának köszönhetően hamar felvette a ritmust.

– A legnagyobb pozitívuma ennek a szezonnak, hogy nálam tapasztaltabb versenyzőket is sikerült megelőznöm az összetett értékelésben, valamint hogy rengeteg új barátot szereztem: Lukács Kornél „Csucsu” és Toomas Heikkinen nevét külön ki kell emelnem. Keserű emlékként a Nyírádon megrendezett futam maradt meg bennem, ahol alaposan megtörtem az autót, és emiatt sok megszerezhető pontot hullajtottam el. A következő évben mindezen tapasztalatokat szeretném felhasználni, és szeretnék előrébb lépni az eredménylistán, hogy aztán egyszer a legjobbnak járó kupát is a magasba emelhessem – mondta el ifj. Nedecki László.


Fotó: Hajósi Miklós
A bemutatkozás jól sikerült a versenypályákon

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.