EUR: 321,95 Ft
CHF: 283,05 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Ózd

Megállíthatatlan a rallycross ifjú ózdi üstököse

Benzingőzben nőtt fel, így semmi meglepő nincs abban, hogy édesapja nyomdokaiba lépve ifj. Nedecki László is autóversenyző lett. Az „ifjú Vadkutya” lezárta első hivatalos rallycross-versenyévadját. Az abszolút értékelésben elért 9. helye miatt nem kell szégyenkeznie, az újoncok mezőnyében megszerzett második pozíció pedig reményteljes jövőképet vetít előre.

Fotó: Hajósi Miklós
Apja nyomdokaiban indult és jöttek az eredmények

– Apa egyik ismerőse szólt, hogy Újházi  László, alias Tyuki bácsi mentorálásával lehetőség van a rallycross juniorkupájában fiatal, jogosítvánnyal még nem rendelkező versenyzőként indulni – emlékezett vissza a kezdetekre ifj. Nedecki László. – A sorozatban egy nyolcszelepes, 68 lóerős Suzukival álltam rajthoz, amely természetesen a megfelelő bukóketreccel volt megerősítve. Az autó és én hamar összebarátkoztunk, és úgy gondolom, jó párost alkottunk a szezon során – tette hozzá az ifjú versenyző.


Nyitott személyiségének köszönhetően Lackó hamar összebarátkozott versenytársaival, akik segítették a pályák mihamarabbi megismerésében. A test test elleni küzdelem kezdetben furcsa volt számára a futamokon, de gokartos múltjának köszönhetően hamar felvette a ritmust.

– A legnagyobb pozitívuma ennek a szezonnak, hogy nálam tapasztaltabb versenyzőket is sikerült megelőznöm az összetett értékelésben, valamint hogy rengeteg új barátot szereztem: Lukács Kornél „Csucsu” és Toomas Heikkinen nevét külön ki kell emelnem. Keserű emlékként a Nyírádon megrendezett futam maradt meg bennem, ahol alaposan megtörtem az autót, és emiatt sok megszerezhető pontot hullajtottam el. A következő évben mindezen tapasztalatokat szeretném felhasználni, és szeretnék előrébb lépni az eredménylistán, hogy aztán egyszer a legjobbnak járó kupát is a magasba emelhessem – mondta el ifj. Nedecki László.


Fotó: Hajósi Miklós
A bemutatkozás jól sikerült a versenypályákon

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.