2020. április 08., szerda
Dénes

Külföld

Megduplázódott a Liga olasz kormánypárt támogatottsága

Az áprilisi választások óta megduplázódott a Matteo Salvini vezette Liga olasz kormánypárt támogatottsága, amely 17 százalékról 34-re nőtt, ezzel maga mögé utasította a másik kormánypártot, az Öt Csillag Mozgalmat (M5S) – mondta Molnár Anna Olaszország-szakértő az M1 aktuális csatornán kedden.

Jelenleg a költségvetés megtervezése az első számú téma Olaszországban és az, hogy a kormánypárt betartja-e ígéreteit, például az alapjövedelem bevezetésével kapcsolatban – fűzte hozzá.


A szakértő azt mondta, egyelőre nem lehet tudni, hogy Matteo Salvini olasz kormányfőhelyettes nyilatkozatának eleget téve lezárja-e az ország az összes repülőterét abban esetben, ha Németország charter járatokkal vissza akarná szállítani az Olaszországban regisztrált menedékkérőket.

Olaszországba 2014 és 2018 között körülbelül 600 ezer illegális bevándorló érkezett, pontos adat nincs arra vonatkozóan, hogy ebből hányan jutottak el Németországba – tette hozzá.


Elmondta: nem ez lenne az első eset, hogy Matteo Salvini migrációs politikájával vitát generálna az unióban, hiszen a tagállami konszenzus ellenében az olasz kikötőket is lezárta az illegális bevándorlókat szállító hajók elől.

Molnár Anna kiemelte: a Liga az eddiginél sokkal határozottabb és agresszívebb politikai kommunikációt folytatott és ez a támogatottságában meglátszik.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek