EUR: 358,25 Ft
CHF: 339,23 Ft
2020. április 08., szerda
Dénes

Belföld

Megint az Orbán családról hazudozik a baloldali média

Újabb nagyon aljas álhír terjedt el a magukat függetlennek hazudó baloldali fake news portálokon. A balliberális propagandagépezet most épp arról hazudott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Flóra katonai gépen utazott haza Ciprusról. Az egész ügy Demeter Márta LMP-s képviselő tévképzeteiből indult ki.

A fake newst először az LMP-közeli azonnali.hu írta meg, majd menetrendszerűen átvette többek között az Index, a HVG és a Soros-féle 444.hu is. A hírre a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményt adott ki, amelyben hírlapi kacsának, aljas rágalomnak nevezi az azonnali.hu cikkét.


Az Origo szerint a nyár folyamán teljesített szolgálatot a szigeten Orbán L. százados, akit meglátogatott a felesége és kétéves kislánya, Flóra. A parancsnok azonban hazatért, és nemcsak ő, hanem a családja is katonai repülővel utazott haza a kiküldetésből. A százados természetesen csak névrokona a miniszterelnöknek, és mindkettőjüknek van egy Flóra nevű lánya. A NATO-szabályoknak megfelelően a parancsnok engedélyt kért családja szállítására, amit meg is kapott a Magyar Honvédségtől. Az MTI-nek a Honvédelmi Minisztérium megerősítette a portál információját.

Természetesen az álhírt átvevő portálok csak egy-két soros helyreigazításokat közöltek a témával kapcsolatban, de a címeket nem változtatták meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb intézkedésekre utasította a járványügyi hatóság az idősotthonokat

    Újabb intézkedésekre utasította a járványügyi hatóság az idősotthonokat

    A szociális intézmények – főként az idősotthonok – kiemelt kockázatú helyszínek a koronavírus-járványban. Sajnos, már két fővárosi önkormányzati fenntartásban lévő idősek otthonában is regisztráltak fertőzötteket, ezért Müller Cecília országos tisztifőorvos újabb intézkedések végrehajtására kérte fel a fenntartókat és az intézmények vezetőit.

  • Örülnek a budapestiek az ingyenes parkolásnak

    Örülnek a budapestiek az ingyenes parkolásnak

    A kormány a vírus terjedésének lassítása érdekében hétfőtől díjmentessé tette a parkolást Magyarország összes közterületén. A Lokál Budapest utcáin erről kérdezte a fővárosiakat, akik nagyon örülnek az intézkedésnek.