EUR: 327,56 Ft
CHF: 301,78 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Belföld

Megint az Orbán családról hazudozik a baloldali média

Újabb nagyon aljas álhír terjedt el a magukat függetlennek hazudó baloldali fake news portálokon. A balliberális propagandagépezet most épp arról hazudott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Flóra katonai gépen utazott haza Ciprusról. Az egész ügy Demeter Márta LMP-s képviselő tévképzeteiből indult ki.

A fake newst először az LMP-közeli azonnali.hu írta meg, majd menetrendszerűen átvette többek között az Index, a HVG és a Soros-féle 444.hu is. A hírre a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményt adott ki, amelyben hírlapi kacsának, aljas rágalomnak nevezi az azonnali.hu cikkét.


Az Origo szerint a nyár folyamán teljesített szolgálatot a szigeten Orbán L. százados, akit meglátogatott a felesége és kétéves kislánya, Flóra. A parancsnok azonban hazatért, és nemcsak ő, hanem a családja is katonai repülővel utazott haza a kiküldetésből. A százados természetesen csak névrokona a miniszterelnöknek, és mindkettőjüknek van egy Flóra nevű lánya. A NATO-szabályoknak megfelelően a parancsnok engedélyt kért családja szállítására, amit meg is kapott a Magyar Honvédségtől. Az MTI-nek a Honvédelmi Minisztérium megerősítette a portál információját.

Természetesen az álhírt átvevő portálok csak egy-két soros helyreigazításokat közöltek a témával kapcsolatban, de a címeket nem változtatták meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

    Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

    Rendkívüli események nélkül zajlanak az augusztus 20-ai rendezvények Budapesten, a programokra rekord számú látogatót várnak – közölte Kovács Zoltán államtitkár, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője a Magyar ízek utcájában tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten.

  • A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

    A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

    A NASA illetékesei megadták a hivatalos hozzájárulást ahhoz, hogy űrszondát küldjenek néhány év múlva a Jupiter Európé nevű holdjára, a jégkéreg borította holdat a lehető legnagyobb részletességgel akarják feltárni az amerikai űrkutatási hivatal tudósai.