2018. november 16., péntek
Ödön

Belföld

Megint az Orbán családról hazudozik a baloldali média

Újabb nagyon aljas álhír terjedt el a magukat függetlennek hazudó baloldali fake news portálokon. A balliberális propagandagépezet most épp arról hazudott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Flóra katonai gépen utazott haza Ciprusról. Az egész ügy Demeter Márta LMP-s képviselő tévképzeteiből indult ki.

A fake newst először az LMP-közeli azonnali.hu írta meg, majd menetrendszerűen átvette többek között az Index, a HVG és a Soros-féle 444.hu is. A hírre a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményt adott ki, amelyben hírlapi kacsának, aljas rágalomnak nevezi az azonnali.hu cikkét.


Az Origo szerint a nyár folyamán teljesített szolgálatot a szigeten Orbán L. százados, akit meglátogatott a felesége és kétéves kislánya, Flóra. A parancsnok azonban hazatért, és nemcsak ő, hanem a családja is katonai repülővel utazott haza a kiküldetésből. A százados természetesen csak névrokona a miniszterelnöknek, és mindkettőjüknek van egy Flóra nevű lánya. A NATO-szabályoknak megfelelően a parancsnok engedélyt kért családja szállítására, amit meg is kapott a Magyar Honvédségtől. Az MTI-nek a Honvédelmi Minisztérium megerősítette a portál információját.

Természetesen az álhírt átvevő portálok csak egy-két soros helyreigazításokat közöltek a témával kapcsolatban, de a címeket nem változtatták meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • Több „Gruevszki-ügy” fut Európában

    Több „Gruevszki-ügy” fut Európában

    Nyugat-európai lapok támadják hazánkat Nikola Gruevszki volt Macedón kormányfő magyarországi tartózkodása miatt, miközben Belgiumban pihen Carles Puigdemont, a lázadás és hűtlen kezelés miatt körözött katalán elnök, Francaiország ad búvóhelyet Sebastien Avajon kokaincsempészetért elítélt benine-i elnökjelöltnek, míg Németországban több mint ezer török diplomata kért menedéket.

  • Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a visegrádi négyek (V4), amely 2019 második felében kezdi meg működését – nyilatkozta a közmédiának Benkő Tibor a V4 tagországok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) védelmi minisztereinek csütörtöki szlovákiai biztonságpolitikai tanácskozását követően.