EUR: 359,77 Ft
CHF: 340,43 Ft
2020. március 31., kedd
Árpád

Egyéb Veszprém

Megkezdődött a Veszprém és Nemesvámos közötti útszakasz felújítása

Közel félmilliárd forintból több mint négy kilométer út újul meg a két település között. A napokban elkezdődött munka befejezését december elejére ígérik.

– 4,4 kilométer út felújítása kezdődött meg a napokban Veszprém és Nemesvámos között. A munka a veszprémi körgyűrűtől 500 méterrel kijjebb indul, és nagyjából a 77-es út ötödik kilométerszelvényéig tart. A felújítás során aszfaltozást végeznek, megújul négy buszöböl, új gyorsítósáv épül, emellett komplett vízelvezető rendszert építenek ki. A munka befejezését december elejére ígérik – tájékoztatott Fekete János, az útfelújítást végző Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója szerda délután.


Az útfelújításról a helyszínen tájékoztatták a sajtót (fotó: Kovács Bálint)

– A két település között jó együttműködés alakult ki az évek során. Ezt a néhány évvel ezelőtt átadott kerékpárút és a most megkezdett útfelújítás is jelzi. Számos ember jár Veszprémből a nemesvámosi iparterületre dolgozni, a mostani útfelújítás a napi munkába járást is meg fogja könnyíteni – mondta a sajtótájékoztatón Ovádi Péter országgyűlési képviselő.

Több mint 4 km hosszú útszakasz újul meg (fotó: Kovács Bálint)

Nemesvámos polgármestere, Sövényházi Balázs kiemelte, a Nemesvámosról kikanyarodó gyorsítósáv megépítése helyi igény volt. Ezt külön a településen élők kérésére építi a Magyar Közút, hiszen, mint mondta, kihajtáskor számos baleset történik az érintett útszakaszon. A jövőben az iparterületen dolgozóknak szeretnének új buszmegállót építtetni.


A munkát év végéig fejezik be (fotó: Kovács Bálint)

Veszprém megyében 2014 és 2017 között 72 milliárd forintból 130 kilométer utat újítottak fel, a tervek szerint az idén összesen 67,3 kilométer újul meg. A fejlesztések kétharmadát hazai forrásból, az egyharmad nagyobb részét pedig uniós pénzekből finanszírozzák. A közel 200 kilométer a megyei úthálózat 15 százalékának teljes felújítását jelenti a négyéves ciklusban.

Kapcsolódó Cikkek