EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Kecskemét

Megkóstolhattuk a Hírös Város Tortáját

Ünnepel Kecskemét, ugyanis idén lett 650 éves a város. Ezen alkalomból elkészítették a Hírös Város Tortáját, melynek 650 szeletét szétosztották a helyiek között, hogy mindenki együtt ünnepeljen.

1368-ban tűnt fel először írásos emlékben Kecskemét neve mezővárosként. És mit ér a születésnap torta nélkül? A Hírös Város Tortáját két cukrászda, a lajosmizsei KissCuki és a kecskeméti Jakó Cukrászda készítette el. Mivel a város jelképe a kajszibarack, ezért ezt vették alapul: van benne baracklekvár, aszalt sárgabarack, és megízesítették egy kis barackpálinkával is, természetesen ennek ellenére a gyerekek is megkóstolhatják. Található benne belga étcsoki, karamell, a tetejére marcipánt, az aljára pedig egy omlós kekszréteget készítettek a cukrászok. A több mint egyméteres tortát 650 szeletre vágták fel a 650 év tiszteletére, a szeleteket pedig szétosztották a kecskemétiek között a Helyi Termék Ünnepen azért, hogy együtt ünnepelhessenek a helyiek.


Baracklekvár, aszalt sárgabarack, és még egy kis barackpálinka is került a 650 szeletes tortacsodába

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.