2020. április 04., szombat
Izidor

Egyéb Kecskemét

Megkóstolhattuk a Hírös Város Tortáját

Ünnepel Kecskemét, ugyanis idén lett 650 éves a város. Ezen alkalomból elkészítették a Hírös Város Tortáját, melynek 650 szeletét szétosztották a helyiek között, hogy mindenki együtt ünnepeljen.

1368-ban tűnt fel először írásos emlékben Kecskemét neve mezővárosként. És mit ér a születésnap torta nélkül? A Hírös Város Tortáját két cukrászda, a lajosmizsei KissCuki és a kecskeméti Jakó Cukrászda készítette el. Mivel a város jelképe a kajszibarack, ezért ezt vették alapul: van benne baracklekvár, aszalt sárgabarack, és megízesítették egy kis barackpálinkával is, természetesen ennek ellenére a gyerekek is megkóstolhatják. Található benne belga étcsoki, karamell, a tetejére marcipánt, az aljára pedig egy omlós kekszréteget készítettek a cukrászok. A több mint egyméteres tortát 650 szeletre vágták fel a 650 év tiszteletére, a szeleteket pedig szétosztották a kecskemétiek között a Helyi Termék Ünnepen azért, hogy együtt ünnepelhessenek a helyiek.


Baracklekvár, aszalt sárgabarack, és még egy kis barackpálinka is került a 650 szeletes tortacsodába

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.