EUR: 334,94 Ft
CHF: 307,92 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb Kecskemét

Megkóstolhattuk a Hírös Város Tortáját

Ünnepel Kecskemét, ugyanis idén lett 650 éves a város. Ezen alkalomból elkészítették a Hírös Város Tortáját, melynek 650 szeletét szétosztották a helyiek között, hogy mindenki együtt ünnepeljen.

1368-ban tűnt fel először írásos emlékben Kecskemét neve mezővárosként. És mit ér a születésnap torta nélkül? A Hírös Város Tortáját két cukrászda, a lajosmizsei KissCuki és a kecskeméti Jakó Cukrászda készítette el. Mivel a város jelképe a kajszibarack, ezért ezt vették alapul: van benne baracklekvár, aszalt sárgabarack, és megízesítették egy kis barackpálinkával is, természetesen ennek ellenére a gyerekek is megkóstolhatják. Található benne belga étcsoki, karamell, a tetejére marcipánt, az aljára pedig egy omlós kekszréteget készítettek a cukrászok. A több mint egyméteres tortát 650 szeletre vágták fel a 650 év tiszteletére, a szeleteket pedig szétosztották a kecskemétiek között a Helyi Termék Ünnepen azért, hogy együtt ünnepelhessenek a helyiek.


Baracklekvár, aszalt sárgabarack, és még egy kis barackpálinka is került a 650 szeletes tortacsodába

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.