2019. október 18., péntek
Lukács

Egyéb Miskolc

Megnövekedett kapacitással indult a fűtési szezon

A Miskolci Geotermikus Erőmű nyári átalakítását követően nagyobb teljesítménnyel segíti a távhőszolgáltatást a PannErgy Nyrt. – írja közleményében a cég.

Üzembe helyezték az átalakított kistokaji hőcserélőket, így már teljes kapacitással áll ügyfelei rendelkezésére a PannErgy Nyrt. A karbantartási munkákkal párhuzamosan szivattyúteljesítmény-növelő munkálatokra is sor került, aminek eredményeként a fűtési szezonban mintegy 20 köbméter/óra hozammal, közel 2 százalékkal nő a rendszer hőátadása a megelőző fűtési idényhez képest.


Ismét teljes kapacitással üzemel a Miskolci Geotermikus Erőmű – fotó: Miskolci Geotermia

Miskolcon 2017. szeptember 29-én indult el a távfűtés, a fűtési idény a jogszabályoknak megfelelően szeptember 15-étől következő év május 15-éig tart. A miskolci távhőszolgáltató szeptember 15-től a lakóközösségekkel kötött üzemviteli megállapodás alapján automatikusan elindítja a távhőszolgáltatást, ha a napi átlagos külső középhőmérséklet egy napon keresztül 10 °C fok alatt, vagy három egymást követő napon 12 °C fok alatt marad. A lakóközösségek eltérhetnek az automatikus fűtésindítástól, amennyiben az azonos hőközponthoz tartozó összes társasházközösség ezt írásban jelzi a távhőszolgáltatónak.

Miskolcon már fűtenek – fotó: Lokál

Kapcsolódó Cikkek

  • Kinyitották a Kikötőt

    Kinyitották a Kikötőt

    A Kikötő Közösségi Sziget Nyílt Napján ingyenes családi, gyermek, ifjúsági programokkal várták az érdeklődőket!

  • Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Jelen pillanatban nincs akadálya annak, hogy 2021 őszén járjon a Tram-Train – ismertette Lázár János. A projektért és a dél-alföldi közlekedés fejlesztéséért felelős kormánybiztos hozzátette, Hódmezővásárhelyen a jövő év tavaszára befejeződik a kivitelezés.