2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb Miskolc

Megnövekedett kapacitással indult a fűtési szezon

A Miskolci Geotermikus Erőmű nyári átalakítását követően nagyobb teljesítménnyel segíti a távhőszolgáltatást a PannErgy Nyrt. – írja közleményében a cég.

Üzembe helyezték az átalakított kistokaji hőcserélőket, így már teljes kapacitással áll ügyfelei rendelkezésére a PannErgy Nyrt. A karbantartási munkákkal párhuzamosan szivattyúteljesítmény-növelő munkálatokra is sor került, aminek eredményeként a fűtési szezonban mintegy 20 köbméter/óra hozammal, közel 2 százalékkal nő a rendszer hőátadása a megelőző fűtési idényhez képest.


Ismét teljes kapacitással üzemel a Miskolci Geotermikus Erőmű – fotó: Miskolci Geotermia

Miskolcon 2017. szeptember 29-én indult el a távfűtés, a fűtési idény a jogszabályoknak megfelelően szeptember 15-étől következő év május 15-éig tart. A miskolci távhőszolgáltató szeptember 15-től a lakóközösségekkel kötött üzemviteli megállapodás alapján automatikusan elindítja a távhőszolgáltatást, ha a napi átlagos külső középhőmérséklet egy napon keresztül 10 °C fok alatt, vagy három egymást követő napon 12 °C fok alatt marad. A lakóközösségek eltérhetnek az automatikus fűtésindítástól, amennyiben az azonos hőközponthoz tartozó összes társasházközösség ezt írásban jelzi a távhőszolgáltatónak.

Miskolcon már fűtenek – fotó: Lokál

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.