EUR: 365,72 Ft
CHF: 346,15 Ft
2020. április 05., vasárnap
Vince

Egyéb Hódmezővásárhely

Megnyílt a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlat

A hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában az ország minden pontjáról érkező képzőművészeti alkotásokkal lehet az elkövetkezendő időszakban találkozni. Megnyílt ugyanis az ország legnagyobb, legrégebbi kortárs művészeti seregszemléje, a Vásárhelyi Őszi Tárlat.

A nagy múltú tárlat idei különlegessége, hogy átalakították a díjazási rendszert, és egy új elismeréssel is gazdagodott az őszi tárlat története. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Életműdíját elsőként Fehér László festőművész kapta meg.


A 65. Őszi Tárlat alkotásait december 2-ig lehet megtekinteni az Alföldi Galéria földszinti termeiben

– Nagy meglepetés volt, amikor megkaptam az értesítést. Rendkívül boldog voltam, és nagyon örültem neki. Vásárhely számomra nagyon fontos kiállítóhely, hiszen 72 óta veszek részt a rendezvényen. És most, ugye, a tárlat annyi idős, mint én. 65 éves vagyok, és a tárlat is, ez külön érdekesség – foglalta össze élményeit Fehér László, aki az idei kiállításra több művet készített, köztük egy összegző önarcképet is.

Fehér László festőművész

A tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet egy fiatal szobrászművész, Ámmer Gergő nyerte el, aki öt évvel ezelőtt adott be először alkotást az őszi tárlatra, és számára szinte hihetetlen, hogy most a legnagyobbak közé csatlakozik ezzel az elismeréssel. Mint elmondta, nagyon fontos a fiatal művészek számára, hogy visszajelzéseket kapjanak a műveikről, és az őszi tárlat számára azt jelenti, hogy érdemes továbbhaladnia a megkezdett úton. „Vásárhelynek köszönhetem azt, ahol most tartok” – jelentette ki a művész.


Ámmer Gergő szobrászművész

Három művet adott be az idén. Az egyik egy kőszobor, kettő pedig gipszből készült, és a nőiséget értelmezi, annak két pólusát jeleníti meg. A Madonna című alkotás tiszta, szűzies magasságokba repíti az asszonyt, míg a Judit és Holofernész egy másik aspektusból mutatja be a nőt, itt az érzékiségen van a hangsúly.

A Judit és Holofernész, valamint a Madonna című alkotások

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.