EUR: 322,58 Ft
CHF: 282,09 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Budapest IX.kerület

Megnyílt a Bálna Budapestinfo Point

Dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, valamint Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője nyitotta meg kerületünkben a Bálna Budapestinfo Point irodát.

A Bálna földszintjén található 63 négyzetméteres irodában a BFTK a hivatalos turistainformáció-nyújtáson kívül a klasszikus buszos, hajós és gyalogos városnéző programokat, valamint a „város kulcsát” jelentő Budapest Cardot értékesíti. Emellett a tervek között szerepel, hogy az iroda a budapesti események mellett országos programokat szervez, hiszen a cél egyrészt a helyi lakosok bevonzása a Bálna épületébe, másrészt a külföldi turisták érdeklődésének felkeltése a vidéki, elsősorban a Budapest környéki programok iránt, amelyek közül több a hivatalos turisztikai kedvezménykártya, a Budapest Card kínálatában is szerepel.


A Bálna Budapestinfo Point turisztikai információs iroda ezzel hivatalosan is megnyílt
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A Bálna épületét egyre több egyéni és csoportos turista látogatja, köztük sok külföldi diák, akik a Bálna vendéglátó egységeinek vendégei. Itt a diákok és családtagjaik, illetve a hajóval érkező csoportok turisztikai igényeinek kiszolgálása is cél.

Fontos a helyi lakosok bevonzása a Bálna épületébe (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek