2019. február 17., vasárnap
Donát

Budapest IX.kerület

Megnyílt a Bálna Budapestinfo Point

Dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, valamint Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője nyitotta meg kerületünkben a Bálna Budapestinfo Point irodát.

A Bálna földszintjén található 63 négyzetméteres irodában a BFTK a hivatalos turistainformáció-nyújtáson kívül a klasszikus buszos, hajós és gyalogos városnéző programokat, valamint a „város kulcsát” jelentő Budapest Cardot értékesíti. Emellett a tervek között szerepel, hogy az iroda a budapesti események mellett országos programokat szervez, hiszen a cél egyrészt a helyi lakosok bevonzása a Bálna épületébe, másrészt a külföldi turisták érdeklődésének felkeltése a vidéki, elsősorban a Budapest környéki programok iránt, amelyek közül több a hivatalos turisztikai kedvezménykártya, a Budapest Card kínálatában is szerepel.


A Bálna Budapestinfo Point turisztikai információs iroda ezzel hivatalosan is megnyílt
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A Bálna épületét egyre több egyéni és csoportos turista látogatja, köztük sok külföldi diák, akik a Bálna vendéglátó egységeinek vendégei. Itt a diákok és családtagjaik, illetve a hajóval érkező csoportok turisztikai igényeinek kiszolgálása is cél.

Fontos a helyi lakosok bevonzása a Bálna épületébe (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Időre végeznek az M3-as metró felújításával

  Időre végeznek az M3-as metró felújításával

  Nem igaz a szakszervezetek nyilatkozata arról, hogy a BKV tényként kezeli a késést az M3-as felújításával kapcsolatban – derül ki a BKV Zrt. közleményéből, amelyet a Lokál szerkesztőségébe is eljuttattak.

 • Budapesté lett az Európa legjobb úti célja cím

  Budapesté lett az Európa legjobb úti célja cím

  Budapest nyerte el az Európa legjobb úti célja 2019 díjat – közölte az European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet Tarlós István főpolgármesterrel levélben, amelyet kedden tettek közzé a budapest.

 • Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Mike Shinoda, a Linkin Park alapítója, énekese, dalszerzője és zenei producere 2019 tavaszán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A zenész Chester Bennington halála óta a művészetekbe menekült, az eredmény pedig a kritikusok által is elismert szólólemez, a Post Traumatic lett, amelynek vizuális részét is Shinoda maga filmezte és festette.