EUR: 328,15 Ft
CHF: 300,85 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Budapest IX.kerület

Megnyílt a Bálna Budapestinfo Point

Dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, valamint Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője nyitotta meg kerületünkben a Bálna Budapestinfo Point irodát.

A Bálna földszintjén található 63 négyzetméteres irodában a BFTK a hivatalos turistainformáció-nyújtáson kívül a klasszikus buszos, hajós és gyalogos városnéző programokat, valamint a „város kulcsát” jelentő Budapest Cardot értékesíti. Emellett a tervek között szerepel, hogy az iroda a budapesti események mellett országos programokat szervez, hiszen a cél egyrészt a helyi lakosok bevonzása a Bálna épületébe, másrészt a külföldi turisták érdeklődésének felkeltése a vidéki, elsősorban a Budapest környéki programok iránt, amelyek közül több a hivatalos turisztikai kedvezménykártya, a Budapest Card kínálatában is szerepel.


A Bálna Budapestinfo Point turisztikai információs iroda ezzel hivatalosan is megnyílt
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A Bálna épületét egyre több egyéni és csoportos turista látogatja, köztük sok külföldi diák, akik a Bálna vendéglátó egységeinek vendégei. Itt a diákok és családtagjaik, illetve a hajóval érkező csoportok turisztikai igényeinek kiszolgálása is cél.

Fontos a helyi lakosok bevonzása a Bálna épületébe (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Elérték a plafont a lakásépítések

  Elérték a plafont a lakásépítések

  A lakásépítési piac elérte a plafont az átadott új lakások számát és az építőipar kapacitását tekintve. Az első félévben országszerte 6472 új lakóingatlanra adtak ki használatbavételi engedélyt, ez gyakorlatilag stagnálást jelent éves összevetésben – derül ki egy felmérésből.

 • Amikor kisülnek a nyár ízei

  Amikor kisülnek a nyár ízei

  Nyáron egymás után kelleti magát a sok gyümölcs a háziasszonyok előtt, hogy valamilyen formában bekerüljenek a családi menübe.

 • A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  Több mint 250 ezer látogatót regisztráltak a városligeti kutyás élményparkban az átadása óta eltelt egy évben. Ez azt jelenti, hogy a létesítmény – amely a legjobban felszerelt az országban – népszerűsége minden előzetes várakozást felülmúlt, naponta átlagosan 750-800 kutya játszik ott.

 • Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Kobzos Kiss Tamás ünnepi emlékkoncerttel indul a Magyar Népzeneoktatás Ünnepe óbudán. A koncerten bemutatásra kerül az országos szinten is egyedülálló Óbudai Óvodai program szakmai kiadványa a Kismuzsika.