2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Külföld

Megölt egy állatkerti gondozót egy fehér tigris

Egy fehér tigris halálra marta a gondozóját egy japán állatkertben. Az ügyben a rendőrség és a munkaügyi hatóság is vizsgálatot indított.

A kagosimai Hirakava Állatkert 40 éves állatgondozóját, Furuso Akirát hétfőn találták meg eszméletlen állapotban a tigris ketrecében kollégái. A férfi nyaka vérzett, ahol az állat megharapta. Kórházba szállították, de ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani.


Az állatkertben négy fehér tigris él. Közülük az ötéves hím tigrist, Rikut találták a gondozó közelében. Az állatorvos nyugtatólövedékkel kábította el a 1,8 méter hosszú, 170 kilogrammos állatot.

Az állatkert keddi közleménye szerint a baleset akkor történhetett, amikor a tigrist a kifutóból éppen át kellett terelni az alvóhelyére. A szabályzat tiltja, hogy a gondozó belépjen a kifutó ketrecébe addig, amíg az állat nincs bezárva a házába.

A rendőrség az állatkert felelősségét vizsgálja a gondozó halálával kapcsolatban, a munkaügyi hatóság pedig az után nyomoz, hogy az állatkert megsértette-e a munkavédelmi szabályokat.

Az 1972-ben megnyílt állatkert az önkormányzattal szerződött állami vállalat működteti.

Az állatkertet a halálos baleset után átmenetileg bezárták, kedden azonban újból kinyitott, csak a tigriskifutó körüli területet zárták le.

Kapcsolódó Cikkek