EUR: 319,38 Ft
CHF: 282,14 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Szolnok

Megújul a Tisza park

Mint valami óriási ajándékot, amelyet nem lehet megpillantani, annyira elfedik a szolnokiak elől a Tisza parkban zajló építési munkálatokat. Ha a hírek igaznak bizonyulnak, akkor megéri várni a csattanóra.

Annyit már lehet tudni, hogy a fejlesztés során sétautakat építenek, virágokat ültetnek, új játszóteret alakítanak ki, és újabb utcabútorok is szépítik majd a folyóparti területet. Ennek eredményeként rá sem lehet majd ismerni a parkra, amelyben egy új kávézót is létrehoznak, nem messze a Tisza Szállótól. Jó hír, hogy a térkövezés révén a park akadálymentesítése is megoldódik.


Hamarosan rá sem lehet majd ismerni a régi parkra

A beruházáshoz a város 250 millió forintot nyert el az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. Amint említettük, a munkálatok már zajlanak, és várhatóan jövő augusztusra fejeződnek be, azután pedig a szolnoki Tisza-part arculatához sokkal jobban illeszkedő parkot vehetnek birtokba a megyeszékhely lakói.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.