EUR: 321,65 Ft
CHF: 282,42 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb Szolnok

Megújul a Tisza park

Mint valami óriási ajándékot, amelyet nem lehet megpillantani, annyira elfedik a szolnokiak elől a Tisza parkban zajló építési munkálatokat. Ha a hírek igaznak bizonyulnak, akkor megéri várni a csattanóra.

Annyit már lehet tudni, hogy a fejlesztés során sétautakat építenek, virágokat ültetnek, új játszóteret alakítanak ki, és újabb utcabútorok is szépítik majd a folyóparti területet. Ennek eredményeként rá sem lehet majd ismerni a parkra, amelyben egy új kávézót is létrehoznak, nem messze a Tisza Szállótól. Jó hír, hogy a térkövezés révén a park akadálymentesítése is megoldódik.


Hamarosan rá sem lehet majd ismerni a régi parkra

A beruházáshoz a város 250 millió forintot nyert el az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. Amint említettük, a munkálatok már zajlanak, és várhatóan jövő augusztusra fejeződnek be, azután pedig a szolnoki Tisza-part arculatához sokkal jobban illeszkedő parkot vehetnek birtokba a megyeszékhely lakói.

Kapcsolódó Cikkek

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.