2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb Szolnok

Megújul a Tisza park

Mint valami óriási ajándékot, amelyet nem lehet megpillantani, annyira elfedik a szolnokiak elől a Tisza parkban zajló építési munkálatokat. Ha a hírek igaznak bizonyulnak, akkor megéri várni a csattanóra.

Annyit már lehet tudni, hogy a fejlesztés során sétautakat építenek, virágokat ültetnek, új játszóteret alakítanak ki, és újabb utcabútorok is szépítik majd a folyóparti területet. Ennek eredményeként rá sem lehet majd ismerni a parkra, amelyben egy új kávézót is létrehoznak, nem messze a Tisza Szállótól. Jó hír, hogy a térkövezés révén a park akadálymentesítése is megoldódik.


Hamarosan rá sem lehet majd ismerni a régi parkra

A beruházáshoz a város 250 millió forintot nyert el az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. Amint említettük, a munkálatok már zajlanak, és várhatóan jövő augusztusra fejeződnek be, azután pedig a szolnoki Tisza-part arculatához sokkal jobban illeszkedő parkot vehetnek birtokba a megyeszékhely lakói.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.