EUR: 319,38 Ft
CHF: 282,14 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Dunaújváros

Megújul az uszoda

A Fabó Éva Sportuszoda felújítási munkálatok miatt egyelőre zárva tart. A vízi sportok művelői így ideiglenesen máshol kénytelenek edzeni.

Október elején elkezdődtek a Fabó Éva Sportuszoda felújítási munkálatai. Mivel a biztonsági szempontok miatt a sportolók nem használhatják a medencéket, így kénytelenek egy ideig máshol edzeni. A rekonstrukciós munkálatokról Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere tartott sajtótájékoztatót. Mint elmondta, az úszók az iváncsai tanuszodát, valamint az élményfürdőt vehetik igénybe az edzésekhez. Hangsúlyozta: mivel a városvezetés is fontosnak tartja a sportot, természetesen minden igyekezetükkel azon lesznek, hogy segítsék az átmeneti időszakot.


A Fabó Éva Sportuszoda négy évtizede nem esett át nagyobb felújításon

Az önkormányzat ennek megfelelően megtéríti a szállítási és utazási költségeket. A felújítási munkálatok várhatóan jövő nyáron fejeződnek be. Ekkor egy a Nemzetközi Úszószövetség előírásainak is megfelelő sport- és vízi centrum jön létre. A beruházás mintegy 2,9 milliárd forintból valósul meg. Az eddig 180 centiméter mély medence az előírásoknak megfelelő két méter mélységűre változik, megújul a külső homlokzat, valamint kicserélik a nyílászárókat, szigetelik a tetőt, új lelátót építenek, valamint megújul az intézmény épületgépészeti rendszere.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.