2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Dunaújváros

Megújul az uszoda

A Fabó Éva Sportuszoda felújítási munkálatok miatt egyelőre zárva tart. A vízi sportok művelői így ideiglenesen máshol kénytelenek edzeni.

Október elején elkezdődtek a Fabó Éva Sportuszoda felújítási munkálatai. Mivel a biztonsági szempontok miatt a sportolók nem használhatják a medencéket, így kénytelenek egy ideig máshol edzeni. A rekonstrukciós munkálatokról Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere tartott sajtótájékoztatót. Mint elmondta, az úszók az iváncsai tanuszodát, valamint az élményfürdőt vehetik igénybe az edzésekhez. Hangsúlyozta: mivel a városvezetés is fontosnak tartja a sportot, természetesen minden igyekezetükkel azon lesznek, hogy segítsék az átmeneti időszakot.


A Fabó Éva Sportuszoda négy évtizede nem esett át nagyobb felújításon

Az önkormányzat ennek megfelelően megtéríti a szállítási és utazási költségeket. A felújítási munkálatok várhatóan jövő nyáron fejeződnek be. Ekkor egy a Nemzetközi Úszószövetség előírásainak is megfelelő sport- és vízi centrum jön létre. A beruházás mintegy 2,9 milliárd forintból valósul meg. Az eddig 180 centiméter mély medence az előírásoknak megfelelő két méter mélységűre változik, megújul a külső homlokzat, valamint kicserélik a nyílászárókat, szigetelik a tetőt, új lelátót építenek, valamint megújul az intézmény épületgépészeti rendszere.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.