EUR: 321,65 Ft
CHF: 282,42 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb Dunaújváros

Megújul az uszoda

A Fabó Éva Sportuszoda felújítási munkálatok miatt egyelőre zárva tart. A vízi sportok művelői így ideiglenesen máshol kénytelenek edzeni.

Október elején elkezdődtek a Fabó Éva Sportuszoda felújítási munkálatai. Mivel a biztonsági szempontok miatt a sportolók nem használhatják a medencéket, így kénytelenek egy ideig máshol edzeni. A rekonstrukciós munkálatokról Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere tartott sajtótájékoztatót. Mint elmondta, az úszók az iváncsai tanuszodát, valamint az élményfürdőt vehetik igénybe az edzésekhez. Hangsúlyozta: mivel a városvezetés is fontosnak tartja a sportot, természetesen minden igyekezetükkel azon lesznek, hogy segítsék az átmeneti időszakot.


A Fabó Éva Sportuszoda négy évtizede nem esett át nagyobb felújításon

Az önkormányzat ennek megfelelően megtéríti a szállítási és utazási költségeket. A felújítási munkálatok várhatóan jövő nyáron fejeződnek be. Ekkor egy a Nemzetközi Úszószövetség előírásainak is megfelelő sport- és vízi centrum jön létre. A beruházás mintegy 2,9 milliárd forintból valósul meg. Az eddig 180 centiméter mély medence az előírásoknak megfelelő két méter mélységűre változik, megújul a külső homlokzat, valamint kicserélik a nyílászárókat, szigetelik a tetőt, új lelátót építenek, valamint megújul az intézmény épületgépészeti rendszere.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Tudomány és szakmaismeret

  Tudomány és szakmaismeret

  Hatodik alkalommal rendezték a Péch Antal szakmai napot, melynek zárásakor kezdetét vette a negyedik alkalommal megrendezett Szakmák Éjszakája.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.