EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Egyéb Dunaújváros

Megújul az uszoda

A Fabó Éva Sportuszoda felújítási munkálatok miatt egyelőre zárva tart. A vízi sportok művelői így ideiglenesen máshol kénytelenek edzeni.

Október elején elkezdődtek a Fabó Éva Sportuszoda felújítási munkálatai. Mivel a biztonsági szempontok miatt a sportolók nem használhatják a medencéket, így kénytelenek egy ideig máshol edzeni. A rekonstrukciós munkálatokról Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere tartott sajtótájékoztatót. Mint elmondta, az úszók az iváncsai tanuszodát, valamint az élményfürdőt vehetik igénybe az edzésekhez. Hangsúlyozta: mivel a városvezetés is fontosnak tartja a sportot, természetesen minden igyekezetükkel azon lesznek, hogy segítsék az átmeneti időszakot.


A Fabó Éva Sportuszoda négy évtizede nem esett át nagyobb felújításon

Az önkormányzat ennek megfelelően megtéríti a szállítási és utazási költségeket. A felújítási munkálatok várhatóan jövő nyáron fejeződnek be. Ekkor egy a Nemzetközi Úszószövetség előírásainak is megfelelő sport- és vízi centrum jön létre. A beruházás mintegy 2,9 milliárd forintból valósul meg. Az eddig 180 centiméter mély medence az előírásoknak megfelelő két méter mélységűre változik, megújul a külső homlokzat, valamint kicserélik a nyílászárókat, szigetelik a tetőt, új lelátót építenek, valamint megújul az intézmény épületgépészeti rendszere.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.