2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb Hódmezővásárhely

Megújult a Garay utca

A Garay utca mellett a Fáncsy és az Arany János utca egy-egy szakasza is megújult. A TOP-pályázatból 500 méter hosszan, három méter szélesen és közel 480 négyzetméter felületen újult meg a Garay.

– A Garay utca volt a legrosszabb állapotban, és sok lakos kérte a felújítását – mondta a polgármester. Hozzátette: a Járható Vásárhely programmal is foglalkozni fognak, amint forrás lesz rá. Megjegyezte, az a hitel, amit a közgyűlés a legutóbbi rendes ülésen elutasított, lehetőséget adott volna még eben az évben a Hódtó utca és a Rárósi utca felújítására is.


sok lakos kérte az utca felújítását

Mucsi László irodavezető arról tájékoztatott, hogy a teljes beruházási költség 31 millió, míg az elnyert támogatás valamivel több, mint 20 millió forint volt. Kifejtette, hogy nemcsak a Garay utca, hanem a közök is megújultak, valamint a Fáncsy utca egyik szakasza – a Józsa és a Síp utca között – szintén új réteget kapott.

– Az Arany János utcában 170 méter hosszan és 5 méter szélességben újították fel az utat, itt csak egy kisebb beavatkozásra volt szükség, így a Garay utcát, amely teljesen tönkrement, sikerült teljesen rendbe tenni – fogalmazott Mucsi László.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.